Almanya bu golü konuşuyor

Leverkusen'in Türk asıllı futbolcusu Eren Derdiyok'un attığı bu müthiş gol Almanya'nın gündemine damgasını vurdu.

Bundesliga'nın 8. haftasında Bayer Leverkusen, Wolfsburg'u 3-1 yenerken ikinci gol 65'te Eren Derdiyok'un muhteşem röveşatasından geldi.

68. dakikada sarı kart gören Eren, 72'de yerini Daniel Schwaab'a bıraktı.

Türkiye A Milli Takımı'nı seçen ve aday kadroya çağrılan Leverkusen'in diğer Türk oyuncusu Ömer Toprak ise karşılaşmada 90 dakika forma giydi.

Almanya bu golü konuşuyor

LİDER PUAN KAYBETTİ

Alman Birinci Futbol Ligi Bundesliga'ya 8. hafta maçları ile devam edildi.

Lider Bayern Münih, deplasmanda Hoffenheim ile 0-0 berabere kaldı. Ligde aldığı üst üste 6 galibiyetten sonra ilk kez puan kaybeden Bayern Münih, 19 puanla liderliğini sürdürdü. Hoffenheim ise, 13 puanla 6. sıraya geriledi.

Bayer Leverkusen, sahsında Wolfsburg;u 3-1;lik skorla geçtiği maçta 65. dakikada Türk kökenli İsviçre milli takımı oyuncusu Eren Derdiyok Bayer Leverkusen;in ikinci golünü attı. Castro'nun 14. dakikada attığı golle Bayer Leverkusen'in 1-0 öne geçtiği maçta, VfL Wolfsburg, 59. Dakikada Mario Mandzukic'in golü ile 1-1;lik eşitliği sağladı. Karşılaşmada 72 dakika forma giyen Eren'in golü ile yeniden öne geçen Bayer Leverkusen, 85. Dakikada Stefan Kiessling ile bir gol daha buldu ve karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Bayer Leverkusen puanını 13 çıkartarak 7. sıraya yükselirken, VfL Wolfsburg da 9 puanla 13. sırada kaldı. Geçen sezonun şampiyonu Borussia Dortmund, ligin yeni takımı FC Augsburg'u 4-0'lik skorla geçti.

Bu karşılaşmada 3 gol ve bir asist ile oynayan Robert Lewandowski yıldızlaşırken, sarı-siyahlıların diğer golünü Mario Götze kaydetti. Borussia Dortmund, 13 puan ve averajla 4. sıraya yükseldi. Ligde galibiyeti bulunmayan FC Augsburg 4 puanla 18. ve son sıraya geriledi.

Günün en gollü karşılaşmasında FC Nürnberg, sahasında Mainz 05 ile 3-3 berabere kaldı. SC Freiburg da, sahasında ligin sürpriz ekibi Borussia Mönchengladbach'ı 1-0 yendi. Serdar Taşçı'nın takımı VfB Stuttgart, deplasmanda oynadığı maçta FC Kaiserslautern'i 2-0 mağlup etmişti.