Trabzonspor’da Rusya Deplasmandan Eli Boş Dönmenin Üzüntüsü Yaşanıyor

Şampiyonlar Lig B Grubu’ndaki üçüncü maçı için CSKA Moskova deplasmanına puan için giden Trabzonspor’da, zorlu deplasmandan eli boş dönmenin üzüntüsü yaşanıyor.


Rus ekibi ile ardarda oynayacağı iki maçtan 4 puan toplamanın hesaplarını yapan bordo-mavililer, en az 1 puan parolasıyla gittiği ilk maçta umduğunu bulamadı. Grupta daha önce oynadığı İnter ve Lille maçına göre daha etkili bir oyun sergileyen Karadeniz ekibi, defansta yaptığı hatalardan dolayı sahadan farklı mağlubiyetle ayrıldı. Gruptan çıkma yolundaki avantajını devam ettiren Trabzonspor, CSKA Moskova’dan 2 Kasım’da sahasında oynayacağı maçta rövanşı alacağına inanıyor.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi’nde oynadıkları üç maçtan en rahat kazabilecekleri müsabakayı kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Grupta diğer karşılaşmalara kıyasla CSKA Moskova karşısında kazanmaya en yakın oyunu oynadıklarını belirten Güneş, defanstaki ve ofanstaki hatalarının rakibe büyük avantaj sağladığını ve rakibin de bu hataları başarılı bir şekilde kullandığına değindi.
Bu galibiyetle grupta CSKA Moskova’nın da avantaj yakaladığını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Üç maç sonunda 4 puanımız var. Dolayısıyla her şey daha bitmedi. Her şey önümüzdeki 3 maç sonunda belli olacak. Ama tabi ki biz iki maç sonundaki avantajımızı kaybettik. CSKA ile kendi sahamızda oynayacağımız maçı kazanıp rakibimize karşı yeniden avantajlı konuma gelmek istiyoruz.” dedi.


YEREL MEDYADAN TEPKİ

Bu arada, Trabzon’daki yerel gazeteler, Trabzonspor’un CSKA Moskova’ya 3-0 yenildiği maçta Fenerbahçe formaları ve CSKA Moskova kaşkolları ile rakip takıma destek veren bir grup taraftara tepki gösterdi.

Karadeniz`den Günebakış Gazetesi söz konusu taraftarların fotoğrafı eşliğinde “Gözün Aydın Fenerli” başlığı ile verdiği haberinde, “`Trabzonspor Türkiye`yi temsil ederken, Fenerbahçelilerin yüreği CSKA için atıyordu.” ifadelerine yer verdi.

Karadeniz Gazetesi de Fenerbahçe formalı taraftarların tribündeki fotoğraflarının yer aldığı haberinde, “Avrupa Şampiyonlar Ligi`nde Trabzonspor`u konuk eden ve temsilcimizi 3-0 yenen CSKA Moskova`yı tribünlerde Fenerbahçeli taraftarlar da destekledi.” dedi.

Taka Gazetesi ise sürmanşetten “Şikeciler sevinse de sen üzülme” başlığı ile verdiği haberinde, “Türk takımını değil de CSKA Moskova’yı destekledi, onun kaşkolunu açtılar. Trabzonspor`un yenilmesine sevindiler ama büyük Trabzonspor taraftarı üzülmesin. Trabzonspor, bu gruptan çıkacak güçte ve inançta.” diye yazdı.