Mersin`de Halis Özkahya`ya Tepki

Mersin İdman Yurdu`nun Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Işık, Merkez Hakem Kurulu`nu (MHK) ve Fenerbahçe maçında tartışmalı kararlara imza atan Halis Özkahya`yı eleştirdi.

Işık, "Maç sırasında ceza sahası içerisinde yaşanan bir pozisyona yakın bir konumda bulunan bir hakem, atak yapan takım aleyhine karar verebiliyorsa bunun altında art niyet aramak pek de yanlış olmaz" dedi. Işık, Spor Toto Süper Lig`in 6. haftasında oynanan Fenerbahçe maçındaki hakem hatalarıyla ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Hakemlerin yaptığı hatalara kamuoyunun da yasalar çerçevesi içerisinde tepki göstermesi gerektiğini aktaran Işık, "Özellikle bu sezon Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, oldukça sakin bir görüntü çiziyor. Fenerbahçe ile karşılaştığımız ve 2-1 mağlup olduğumuz maçın ardından telefonla bir televizyon kanalının canlı yanına bağlanan Namoğlu, Fenerbahçemaçımızı yöneten Halis Özkahya`nın yanında oldu ve bir bakıma yanlış verilen kararları savundu. Hal böyle olunca da diğer hakemlerimiz de ister istemez rahat bir görüntü çizerek yanlış kararlar verebiliyorlar. Bir şekilde bu hataların önüne geçilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı

Öte yandan, Fenerbahçe maçı sırasında bir pozisyonda `penaltı` diyerek ayağa kalktıklarını ancak maçın hakemi Halis Özkahya`nın pozisyonu es geçtiğini belirten Işık, "Özkahya ceza sahası içerisinde yaşanan bir pozisyona yakın bir konumdayken, atak yapan takım lehine karar verebiliyorsa bunun altında art niyet aramak pek de yanlış olmaz. Pozisyon sonrasında hakemin yanına giderek haklı olarak itirazda bulunan ve sarı kartla cezalandırılan oyuncumuz Moritz Beşiktaş maçında forma giyemeyecek. Bir defa yanlışkarar verildiği zaman arkası kesilmiyor. Yanlışlar, yanlışları doğuruyor. Yaşanan gelişmelerin ardından yetkili mercilere itiraz dilekçemizi yazdık. Yapılan yanlış uygulamalar ve verilen yanlış kararlar doğrultusunda Anadolu takımları şanssız bir şekilde sahadan mağlubiyetle ayrılıyor. Bu şekilde haksız alınan galibiyetlerin ve mağlubiyetlerin önüne geçilmesi gerekmektedir" diye konuştu. Mersin İdman Yurdu`nun Spor Toto Süper Lig`in 7. haftasında Beşiktaş`ı ağırlayacağını da hatırlatan Işık, şunları söyledi: "Fenerbahçe maçı geride kaldı. Önümüzde Beşiktaş maçı var. Takım olarak bu müsabakaya iyi hazırlanıyoruz. Sakat ve kart cezalısı oyuncularımız var. Ancak, kenarda bekleyen oyuncularımız da ilk 11`de görev yapan oyuncularımız kadar hazır ve yetenekliler. Alternatif oyuncularımızla eksiklerimizi gidermeye çalışacağız."

Kaynak: İHA