Fransa: 34 - Türkiye: 25


Karşılaşmaya 24 şehidimiz için Milli Takım kolunda siyah bantla çıktı ve maç başlamadan önce bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Aynı zamanda "Sevdamız Ay-Yıldız, Yalnız değilsiniz" pankartı dikkati çekti.


YELİZLER SAHNE ALIYOR
Milli Takım güçlü rakibinin önüne tutuk başladı ama 5. dakikadan sonra kolay yutulur bir lokma olmadığını gösterdi. Fransa ilk yarı içinde oyunu sürekli iki farklı önde götürsede, Milli Takım hücumda Yeliz Özel ve Yeliz Yılmaz ile Fransa önünde iyi direndi.
Sevilay İmamoğlu Öcal ile maça başlayan Milli Takım kalecinin hataları ile rakibine sayı verince, Teknik Direktör Hikmet Vurgun yerinde bir kararla Serpil Çapar`ı file önüne aldı. Nitekim Serpil`in başarılı kurtarışları ile Türkiye, Fransa`yı yakaladı. 20. dakikada skor 11-11 oldu. Ancak Fransa`nın uzun oyuncuları Sıgnate Marıama ve bençten gelen Lacrabere Alexsandra`nın sürekli boyalı alana katetmeleri Fransa`ya ilk yarıda 4 tane 7 metre atışı sağladı. Son saniyelere Türkiye, iki farklı geriden girdiysede, bir anlık savunma gafleti ile ilk yarıyı 19-16 yenik kapadı.

Yine Fransa`nın hucümları ile Türkiye devrenin başına iyi başlamadı. Nergiz`in iki dakika cezası ile fark bir ara dörde çıktı. Hucümda kısa kalan Türkiye set hucümünü iyi yapamadı. 41. dakika geçilirken İspanyol hakemler Fransa`nın iki oyuncusunu 10`ar saniye arayla iki dakika cezası verdi. Rakip beş kişi kaldı ve Türkiye bu fırsatı iyi kullanamadı. Türkiye`nin kalecisi Serpil Çapar da iki dakika cezası aldı. Kaleye geçen üçüncü kaleci Derya yedi metre atışını kurtardı. Durum 23 - 20 Fransa lehine idi. Ve Milli Takım çok önemli bir Fast-Break atışından yararlanamadı. Durum 26-21 Fransa lehine oldu.

Bu dakikadan sonra oyun disiplininden iyice uzaklaşan Türkiye, hücumda da verimsiz olunca Fransa`nın Fast-Breaklarına karşı tutunamadı. Bitime sekiz dakika kala durum 29 - 23 Fransa lehine oldu. Sonraki dakikalarda iyice oyun disiplinini kaybeden milliler salondan da 34 - 25 yenik ayrıldı.


YELİZ ÖZEL MAÇIN EN İYİ SPORCUSU SEÇİLDİ
Kadın Hentbol Milli Takımı gruptaki ikinci maçını Pazar günü Antalya Murat Paşa Süleyman Evcilmen Spor Salonu`nda saat 17.00`de Makedonya ile yapacak.
Avrupa Hentbol Federasyonu maçın en iyisi olarak Türkiye`den Yeliz Özel ile Fransa`dan Lacrabere Alexsandra`yı seçti.