Cska’lı Türk Taraftarlar Takımını Desteklemeye Geldi

UEFA Şampiyonlar Ligi grup elemelerinde Trabzonspor ile CSKA Moskova karşılaşmasını izlemek için taraftarlar stada akın etti.

Rus taraftarların yoğunlukta olduğu Lujniki Stadı`nda bazı Türk taraftarların da CSKA takımını desteklemek için maça geldiklerini ifade etmesi dikkat çekti.


Maça dakikalar kala binlerce taraftarlar takımlarını desteklemek için statta yerlerini aldı. Bayrak, balon ve çeşitli çalgılarla futbol izlemeye gelen CSKA taraftarlarının yanında az sayıda Türk taraftarları da görüldü. Trabzonlu Oğuz Kalaylıoğlu dört yıldan beri Moskova’da yaşadığını belirterek, “Trabzonsporluyum. Burada olup takımımızın güzel bir zaferine şahit olmak istedim. İnşallah bugün buradan zaferle ayrılacağız. Güzel bir maç izlemek istiyoruz. Hem eğleneceğiz hem takımızı destekleyeceğiz.” diye konuştu.

Bir grup Türk taraftarı ise Moskova’da yaşadıklarını, ancak bugünkü maçta Trabzonu değil CSKA’yi destekleyeceklerini söyledi. Neden sorusuna ise Ömer Yılmaz adlı taraftar, “Burada yaşıyoruz. CSKA hoşumuza gidiyor. Ayrıca ben ve arkadaşlarım Fenerbahçeliyiz. Ayrıca bir acımız var, bu yüzden bugün burada CSKA’yı desteklemek istiyoruz.” dedi.

Rus taraftarlar, CSKA’nın yeneceğini ümid ettiklerini ve takımlarının üç puanla ayrılacağını söyledi.

Bugün Moskova`da CSKA ile karşı karşıya gelecek olan bordo-mavililer zirvedeki yerini sağlamlaştırma peşindeyken, rakibi CSKA en azından play-off`a kalma hesapları yapıyor. Gruptaki yerini sağlama almak için CSKA, Trabzonspor`la oynayacağı her iki maçta mutlak galibiyet istiyor.