Rıza Çalımbay: Ligde Tüm Takımları Zor Günler Bekliyor

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımların yeni lige konsantre olduğunu belirterek, tüm takımları zor günlerin beklediğini söyledi.


Gaziantepspor karşısında eksik oyuncuların yokluğunu ciddi manada hissettiklerini kaydeden Çalımbay, karşılaşmadan puansız ayrılmamanın da önemli olduğunu dile getirdi.

Karşılaşmaya stopersiz çıktıklarını, bu mevkideki oyuncuların tamamının da sakat olduğunu aktaran başarılı çalıştırıcı, bunun yanı sıra takımın en önemli oyuncularından birisi olan ve çok iyi bir form yakalayan Nijeryalı golcü Michael Eneramo`nun annesinin vefatından dolayı maçta yer alamamasının kendilerini zorladığını vurguladı.
İleride çoğalamadıklarını ve rakiplerini çok fazla zorlayamadıklarını aktaran Rıza Çalımbay, “Kendi saha ve seyircimiz önünde 3 puan almak istiyorduk. Ancak 1 puanla yetinmek zorunda kaldık. Karşılaşmanın ilk yarısında çok kötüydük ve istediğimiz hiçbir şeyi yapamadık. İkinci yarıda kendimizi topladık istediklerimizi de yaptık ancak sonuca gidemedik. Hiç puan alamamaktansa bir puan almakta iyidir. Puan puandır. Bundan sonraki karşılaşmalarda daha dikkatli olacağız” dedi.
Ligin tüm takımlar için zor geçeceğini dile getiren tecrübeli teknik adam, Sivasspor olarak ta zorlu bir peryoda gireceklerini ifade etti. Kayserispor, Mersin İdman Yurdu, Beşiktaş, Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Galatasaray ve Trabzonspor ile arka arkaya zorlu maçlar oynayacaklarını belirten Rıza Çalımbay, tempolarını artırmaları gerektiğini belirterek, “Şu oynadığımız oyunun mutlaka üstüne çıkmamız gerekiyor. Bilhassa, ilk yarıda oynadığımız oyun gibi oynarsak bizim için lig hüsran olur. Ama ikinci yarıda oynadığımız oyunun biraz daha üstüne çıkabilirsek, istediğimiz puanları da alırız, istediğimiz yerde de oluruz. Bu konuyu futbolcu arkadaşlarımızla da görüşüyoruz. Onlarda durumun bilincinde. En kısa zamanda toparlanarak zorlu periyottan en iyi sonuçlarla ayrılacağımıza inanıyorum” diye konuştu.