Karate Milli Takımı Malezya`dan Döndü

Malezya`nın Melaka kentinde düzenlenen Dünya Ümitler, Gençler ve 21 Yaşaltı Şampiyonası`ndan 11 madalya ile dönen Karate Milli Takımı`nı aileleri karşıladı.

Havaalanında görkemli bir şekilde karşılanmayı bekleyen milli takım kafilesini sadece ailelerinin karşılaması başta federasyon başkanı olmak üzere sporcuları derinden üzdü.

Karate Milli Takımı, sabah saat 07.00 sıralarında Türkiye`ye döndü. Şampiyonada 6 altın 5 gümüş madalya alan milli karateciler için Atatürk Havaalanı`nda karşılama töreni düzenleneceği duyurulmasına rağmen, karşılamaya sadece aileleri geldi. Basın mensuplarına açıklama yapan Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "Biraz üzgün, biraz kızgınız. En önemlisi de kırgınız. Bu kadar başarı elde etmemize rağmen, sporcularımızı sadece aileleri karşıladı" şeklinde konuştu.

Karate Federasyonu Asbaşkanı Ramazan Oruç ise, "Toplamda 11 madalya aldık. Sadece sportif açıdan değil, politik açıdan da başarı elde ettik. Bu başarıyı Başbakanımıza ve genç bakanımıza hediye ediyoruz" dedi.

Milli karateci Tuba Tek ise, "60 kilogramda dünya şampiyonu oldum. Rakiplerimin çoğu iyiydi. Hocalarımın desteği ile şampiyon oldum. Hedefim bundan sonra Avrupa şampiyonasında da başarı elde etmek" şeklinde konuştu.

Karate Milli Takım kafilesi, daha sonra aileleri ile birlikte havaalanından ayrıldı.

Kaynak: İHA