Ertuğrul Sağlam: Yakaladığımız Final Paslarını İyi Değerlendiremedik

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Galatasaray karşısında ikinci yarı oldukça iyi bir futbol ortaya koymalarına rağmen final paslarını değerlendiremeyince maçı kaybettiklerini söyledi.


Takımının deplasmanda Galatasaray`a 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan genç hoca, Türk Telekom Arena Stadı`nın kötü zeminine rağmen iyi futbol ortaya koymaya çalışan futbolcuları tebrik etti. Genç teknik adam, "Saha balçık gibiydi. Bu zeminde oyuncular mücadele etmeye çalıştı. Maçın sonlarına doğru zemin daha da ağırlaştı. Bu zeminde iyi mücadele ortaya koymaya çalışan futbolcuları tebrik ediyorum" diye konuştu.

Maçın başında yakaladıkları fırsatları göle çevirmeleri halinde daha farklı bir oyun oynanacağını dile getiren başarılı teknik adam, "İlk yarı iki net fırsatı değerlendiremedik. İlk yarı kalemize gelen tek atağın gol olması bir şanssızlık değil, bu golü yemememiz gerekiyordu. Yine girdiğimiz pozisyonlarda son pasları kullanamama sıkıntısını yaşadık" dedi.

Ertuğrul Sağlam, ikinci yarı yakaladıkları pozisyonları değerlendirememekten yakınarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İkinci yarı birçok pozisyona girdik. Ancak final paslarını değerlendiremedik. Beraberliği yakladıktan sonra rakip risk aldı ancak biz yine göbekten bir pozisyonda golü yedik. İki golü de basit bir şekilde yememiz bunlara önlem almamızı gerektiriyor. Artık önümüzde oynayacağımız Trabzonspor maçını düşünüyoruz. Bu maçtan gerekli dersleri çıkarmamız gerekiyor"
Genç çalıştırıcı, takımının kalitesinin belli sınırlarda olduğunu, bu dezavantajı çok çalışarak gidermek istediklerini ifade etti.

Öte yandan Sağlam, Bursaspor`dan Galatasaray`a transfer olan Sercan`ın daha fazla forma şansı bulduğu zaman Galatasaray`a daha fazla faydalı olacağını kaydetti.
Basın toplantısına katılan futbolculardan Adem Koçak da, İstanbul`a gelirken en az bir puan hedefiyle geldiklerini fakat mağlup oldukları için üzgün olduklarını ifade etti. Adem, "Oyunun ilk yarısında istediğimizi yapamadık. İkinci yarı daha istekli mücadele ettik. Bunun sonucunda beraberliği yakaladık. Ancak bir konsantrasyon eksikliğinden golü kalemizde gördük. Önümüzdeki Trabzonspor maçını kazanarak kendimizi affettirmek istiyoruz" dedi.

Basser de, Galatasaray maçının aynı Beşiktaş maçına benzediğini kaydettti. Basser, "Geriye düşmemize rağmen zor olan beraberliği yakaladık. O dakikadan sonra yapmamız gereken alanları kapatıp beraberliği korumaktı. İlk yarı seyirci gibi maçı seyrettik. İkinci yarı iyi oynadık fakat gole engel olamadık" diye konuştu.