Başkan Topbaş, Köprü Üzerinde Yaşgünü Kutladı

Bu yıl 33.

düzenlenen Kıtalararası Avrasya Maratonu tamamlanırken, halk koşusu olarak bilinen 8 km`lik koşunun ismi Halk Yürüyüşü olarak değiştirildi.

Anadolu Yakası Altunizade Köprüsü`nün hemen önünden verilen startla başlayan Halk Yürüyüşü`nün startını veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, köprü üzerinde doğum gününü kutlayan bir vatandaşın pastasının mumunu yaktı ve tebrik etti.

Halk Yürüyüşü`ne katılan vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği Başkan Kadir Topbaş, yürüyüşe katılan Emine hanımın doğum günü kutlandıktan sonra yaptığı açıklamada, ``Yağmur hava soğuk ama spor engel tanımıyor, herkes coşku içinde. Katılım güzel yaşananlar güzel burada adeta Türkiye`nin özetini yaşıyoruz. Biraz önce de gördünüz bir hanımefendinin doğum gününü pasta keserek mum söndürerek ayak üstü de olsa kutladık.`` dedi.

Avrasya Maratonu`nun önümüzdeki yıldan itibaren Altın Maraton Kategorisi`nde koşulacağı müjdesini de veren Başkan Topbaş, şöyle devam etti:
``Maraton ve halk yürüyüşü bu büyük bir heyecan 33. Kıtalararası Avrasya Maratonu koşuldu. Bu gümüş maratondu, inşaallah önümüzdeki yıl düzenlenecek olan 34. Kıtalararası Avrasya Maratonu `altın maraton` olacak. Arzumuz şu, 34. maratonu altın maraton olarak koşmak.
Kentte yaşayan herkesin 7`den 70`e herkesin sporla barışık olmasını istiyoruz. Sporu hayatının bir parçası olarak yaşamasını istiyoruz. İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti. Bu mutluluk bu heyecan devamlı yaşanmalı. Geleceğe, sevgiye ve hoşgörüye yürüyoruz.``
İstanbul Valisi Avni Mutlu ise, ``Yürekten kutluyorum. Güzel bir organizasyon oluyor. Bu bir halk yürüyüşü ve biz de halkın bir parçasıyız. Bu keyfi birlikte paylaşıyoruz. Altın maraton olma hakkını kazanmış bir maraton, Avrasya Maratonu. Dünyanın ilk 10 maratonu arasında olması gereken bir maraton. Gümüş olma özelliğini önümüzdeki yıl altına çevirecek.`` dedi.

Vali Mutlu, İstanbul`un olimpiyat adaylığı ile ilgili bir soru üzerine ise, ``İstanbul`un 2020 Olimpiyatları`na aday olması güzel. Olimpiyatın İstanbul`a verilmesini bu organizasyon tetikler. Zaten Başbakanımız olimpiyat adaylığımızı destekliyor, İstanbul olimpiyatlara da hazır bunu da yaşanan güzelliklerle hakediyor.`` diye cevap verdi.

Maratona Makedonya`dan katılan bir sporsever ise heryıl katıldığını belirterek, üzerindeki kıyafet ve başındaki şapka için de bir sinerji olsun diye taktığını söyledi. Yürüyüşe katılan yaşlı bir teyze ile amcanın dans etmesi ise diğer yürüyüşe katılan vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.