Cumhurbaşkanlığı Kupası Engel Atlama Binicilik Yarışları

Türkiye Binicilik Federasyonu`nun en prestijli yarışmaları biri olarak öne çıkan ve kentte ilk defa organize edilen, Cumhurbaşkanlığı Kupası Engel Atlama Binicilik Yarışmaları`nda büyük heyecan yaşanıyor.

Yarışmaların ikinci gününde Valilik Kupası`nı Sencer Can Sydney adlı atıyla kazanırken, Büyükşehir Belediyesi Kupası`nı ise Berk Utku ve Alemşah Güneyiz paylaştı. Adana Atlı Spor Kulübü`nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışlara yoğun ilgi gösteriliyor. Organizasyonun ikinci gününde Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi adına düzenlenen yarışlar koşuldu. İki kategoride ve 120 santimetre yükseklik engelinde yapılan yarışlarda D+ kategorisinde birinciliği, İstanbul Atlıspor Kulübü sporcusu Pelin Deneçli, Untouchable isimli atıyla kazandı. Yarışmanın diğer ayağındaysa D, C, C+, B ve A kategorisindeki biniciler yarıştı. Oldukça çekişmeli geçen yarışınardından Valilik Kupası koşusunu, yarışmaya İstanbul`dan ferdi olarak katılan Sencer Can, Sydney isimli atıyla kazandı

Koşusunun ikinciliğiniyse Hot Gossip isimli atıyla İstanbul Atlıspor Kulübü`nden Emir Cemiloğlu ve Ziezo adlı atıyla koşuya katılan Ankara Atlıspor Kulübü binicilerinden Hulki Karagülle paylaştı. Sencer Can, Akino adı verilen atıyla en iyi dördüncü zamana imza atarken, Melisa Atlıspor Kulübü binicilerinden Selin Kitliş de beşincilik ede etti. Yarışmada dereceye giren sporcuların ödülleriyse Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Adana Atlıspor Kulübü Başkanı Bülent Büyükiz tarafından takdim edildi. Günün birdiğer koşusu ise Adana Büyükşehir Belediyesi adına düzenlenen Büyükşehir Belediyesi Kupası koşusu oldu. 110 santimetre yükseklik engelinde koşulan yarışma iki kategoride gerçekleştirildi. Yarışın E+ ve D+ kategorisinde Adana Atlıspor Kulübü sporcusu Berk Utku, Quanto isimli atıyla birinci olurken, D, C, C+, B ve A kategorisi binicilerinin yarıştığı koşunun galibiyse Adana Atlıspor Kulübü`nden Alemşah Güneyiz oldu. Yine Adana Atlıspor Kulübü sporcularından Mirca Neagu, Aspen isimli atıyla ikinciliği kazanırken, yarışlara İstanbul`dan ferdi olarak katılan Sencer Can da, Alex 4 adlı atıyla üçüncülüğe adını yazdırdı. Adana Atlıspor Kulübü adına Laurika adı verilen atıyla yarışa katılan BegümParlak dördüncü, Ankara Atlıspor Kulübü binicilerinden Elif Nazlı Yavuz da beşinci oldu. Yarışmada dereceye giren sporcuların ödüllerini Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi sundu. Yarışmanın galibi Alemşah Güneyiz`in, bugün doğum günü olduğunu öğrenen Aldırmaz, "Eminim ki Alemşah kızımız bugün çok mutludur. Hem böylesine zorlu bir yarışı birincilikle bitirmenin verdiği gurur, hem de bugün doğum günü olmasının verdiği sevinç kendisini çok memnun etmiştir. Doğum gününde alabileceği en güzel hediyeyi, birincilikkupasını aldı" ifadesini kullandı.

Kaynak: İHA