Bakan Kılıç: Beklentim, Olimpiyat Meşalesinin Bu Coğrafyada Yanması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 Olimpiyat Oyunları`na İstanbul markasıyla aday olduklarını belirterek “Beklentim olimpiyat meşalesinin halkı Müslüman olan bu coğrafyada yanması” dedi.


Bakan Kılıç, Akdeniz Oyunları`nın 60’ncı, Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi`nin 50’nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Mersin HiltonSA Oteli`nde verilen resepsiyonda yaptığı konuşmada, Mersin’de cumartesi günü 2017 yılı için önemli bir tarihe tanıklık edileceğini söyledi. Kendilerine yeni bir hedef belirleyerek 2020 Olimpiyat Oyunları`na İstanbul markasıyla aday olduklarını ifade eden Kılıç, “Artık bu coğrafyanın olimpiyat meşalesiyle tanışması gerektiğini herkese göstereceğiz. Beklentim, olimpiyat meşalesinin halkı Müslüman olan bu coğrafyada yanması. Bugün 2017 Akdeniz Oyunları için burada olan İspanya ve Mısır yetkilileri önümüzdeki süreçte bizleri ülkelerinde daha fazla görecekler. Çünkü bu beklentimiz için desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Sporun her zaman birleştirici bir misyon üstlendiğine dikkat çeken Kılıç, bu kapsamda Akdeniz Oyunları`nın da her yıl farklı ülkelerde yapılıyor olmasının tanışıklığı ve birliği güçlendirdiğini söyledi.

2017 Akdeniz Oyunları için Mısır ve İspanya’nın yaşadığı heyecanı geçtiğimiz yıllarda Mersin için tüm Türkiye`nin yaşadığını vurgulayan Kılıç, ``Türkiye adına olumlu görüşlerini bildiren herkese çok teşekkür ederim. 2013 yılında hayata geçireceğimiz etkinlikler sayesinde bize `olur` verenler, ne kadar doğru bir karar verdiklerini görecekler. Yarın 2017 yılındaki organizasyona kimin ev sahipliği yapacağı belirlenecek. Umarım, 2017 yılı 2013 yılından daha iyi olur. Temennim bu yönde. Çünkü Akdeniz coğrafyasında sağlanacak barış, kardeşlik ve birliğe ihtiyaç var`` ifadesini kullandı.

2017 Akdeniz Oyunları`na aday ülkelerin Türkiye`den daha şanslı bir konumda olduğuna dikkat çeken Kılıç şöyle devam etti: ``Biz tüm hazırlığımızı 2 yıldan daha kısa bir sürede tamamlamak zorundayız. Ama sizin önünüzde koskoca 6 yıl var. Ama biz burada da Türkiye`nin harikasını herkese göstereceğiz. Bu yılın göstergelerine göre, Türkiye Avrupa`daki en hızlı büyüyen ekonomilerinin başında yer alıyor. Müteahhitlik sektöründe de dünya liderliği söz konusu. Bunun için Mersin`de yapılacak yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırımların hayata geçirilmesinden kimse endişe duymasın.”
Akdeniz Oyunları Komisyonu Başkanı Amar Addadi ise, ilki 1951 yılında yapılan Akdeniz Oyunları`nın geride bıraktığı süre içerisinde çok önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.
Gecede, Bakan Kılıç, Akdeniz Oyunları`na emeği geçenlere çeşitli hediyeler verdi. Akdeniz Oyunları`nın 60’ncı, Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi`nin 50. kuruluş yıl dönümü sebebiyle protokol üyeleri pasta kesti. Halk oyunları gösterileri ise ilgiyle izlendi.