Vakıfbank Türk Telekom Dünya İkincisi

Vakıfbank Türk Telekom Bayan Voleybol Takımı, Dünya Kulüpler Şampiyonası`nın finalinde Azerbaycan`ın Rabita Bakü takımına 3-0 mağlup olarak Dünya ikincisi oldu.

Katar`ın başkenti Doha`da düzenleren şampiyonanın finalinde Avrupa Şampiyonlar Ligi`nin finalinde de karşılaşan Vakıfbank Türk Telekom ile Rabita Bakü karşı karşıya geldi. Şampiyonlar Ligi finalinde rakibini mağlup eden Vakıfbank Türk Telekom, bu kez rabine 25-15, 25-18 ve 25 -9`luk setlerle mağlup olarak Dünya ikinciliğinde kaldı.

Karşılaşmaya iyi savunma yaparak başlayan Rabita Bakü, ilk teknik molaya 6 sayı farkla 8-2 önde girdi. Vakıfbank Türk Telekom, teknik mola sonrasında 5-1`lik seriyle durumu 9-7`ye getirdi. İki takımın da iyi savunma yaptığı maçta ikinci teknik molaya Azeri temsilcisi 16-12 önde gitti. Bir türlü istediği ritmi tutturamayan Vakıfbank Türk Telekom karşısında özellikle Osmokrovic ile etkili olan Rabita Bakü, ilk seti 25-15 kazanarak 1-0 öne geçti

İkinci sete daha iyi başlayan Vakıfbank Türk Telekom ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. İstediği hücumları bir türlü yapamayan ve Vakıfbank Türk Telekom karşısında Rabita Bakü, ikinci teknik molaya girilirken 16-15 öne geçti. 15-15`den sonra 8-0`lık bir seri yakalayan Azeri temsilcisi set sonuna 23-15 önde girerken, seti de 25-18 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sete Rabita Bakü iyi başladı ve ilk teknik molaya 8-5 önde gitti. Oyundan kopan Vakıfbank Türk Telekom karşısında 8-1`lik bir seriyle Rabita Bakü, ikinci teknik molaya 10 sayı farkla 16-6 önde girdi. Konsantrasyonunu tamamen kaybeden Vakıfbank Türk Telekom, seti 25-9 maçı da 3-0 kaybetti.

Finale kadar set vermeden gelen Vakıfbank Türk Telekom, beklenen oyununu sergileyemezken rakibinden sadece 42 sayı alabildi. Vakıfbank Türk Telekom`da Glinka ve Bahar 10`ar sayıyla oynadı. Maçın yıldızı ise geçen sezon Fenerbahçe forması giyen ve finalde 16 sayı kaydeden Natasa Osmokrovic oldu. Vakıfbank Türk Telekom, maç boyunca 23 hata yaparken, Rabita Bakü ise sadece 4 hatayla oynadı.

İlk kez geçtiğimiz sene düzenlenen Dünya Kulüpler Şampiyonası`nda Fenerbahçe Acıbadem mutlu sona ulaşmıştı

Kaynak: İHA