Unutulmaz Maçın 7 Kahramanı Yine Sahada

A Milli Takım`ın, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri için önündeki tek engel Hırvatistan olurken, bu zorlu eşleşme sonrası ilginç bir ayrıntı da ortaya çıktı.

Ay-yıldızlı ekibimizin son olarak Türk Telekom Arena Stadı`nda Azerbaycan`ı 1-0 yendiği maçta ilk 11`de görev yapan futbolculardan 7`si, Euro 2008 Elemeleri`nde Hırvatistan`ı elediğimiz tarihi çeyrek final maçında da ilk 11`de başlamıştı.

Euro 2008`in çeyrek finalinde karşılaşan iki takımdan Türkiye; Fatih Terim yönetiminde maça Rüştü - Sabri, Emre Aşık, Gökhan Zan, Hakan Balta - Hamit, Mehmet Topal, Arda, Tuncay - Kazım, Nihat 11`iyle çıkmıştı. Bu maçın üzerinde 3 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen Ay-yıldızlıların kadrosunda önemli bir değişiklik olmadı. Zira, tarihi Hırvatistan zaferinin elde edildiği maça ilk 11`de başlayan 7 isim, A Milli Takım`ın Euro 2012 Elemeleri`ndeki son Azerbaycan maçının da ilk 11`inde yer aldı.

A Milli Takım teknik direktörü Guus Hiddink, Azerbaycan karşısında Hırvatistan zaferini elde eden futbolculardan Sabri, Gökhan Zan, Hakan Balta, Hamit, Mehmet Topal, Arda ve Kazım`a ilk 11`de görev verdi

HIRVATİSTAN`IN İDEAL 11`İNDEN 5 İSİM FORMA GİYMİŞTİ Buna karşın rakibimiz Hırvatistan`ın ideal 11`inde yer alan isimlerden 5`i, Euro 2008`deki çeyrek final maçında görev yapmıştı.

Euro 2008`de de Hırvatistan Milli Takımı`nın başında olan Slaven Bilic, o maçta ilk 11`de forma verdiği futbolculardan Pletikosa, Corluka, Simunic, Kranjcar ve Modric`i hala ideal 11`inde oynatıyor.

Kaynak: İHA