Ünal Aysal: Stat Çevresine Yol Yapmak, Bize Tevdii Edilmiş Bir Görev Değildir

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı`nın çevresine yapılacak olan yol çalışmalarının kendilerinin görevi olmadığını söyledi.


Ünal Aysal, Medical Park ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena basın odasında gerçekleştirlen sponsorluk anlaşmasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Stadın çatısının kapatılması ve çevresine de yol yapılması konusunda yöneltilen bir soruyu cevaplayan Ünal Aysal, "Üst geçit, yollar gibi konularda, geçen günlerde bu konuyla uğraşan arkadaşlarımız çalışmalar yaptılar. Galatasaray, ihtiyacımız olan yol, köprü, geçit gibi çalışmaları sürdürüyor. Ancak bizim yapacağımız şey ilgili otoriteleri takip edip rica etmektir. Onlara yardımcı olmaktır. Bu görev, bizim yapamayacağımız görevdir. Zaten bize tevdii edilmiş bir görev değildir." ifadelerini kullandı.

Aysal, stadın çevre düzenlemesi, yol yapımı gibi eksikliklerin giderilmesi için yetkililerden söz aldıklarını da belirterek şöyle devam etti:
"Bu konuda size söyleyeceğim şey, gerekli tüm adımlar atılmıştır. Lokal otoriterlerden ve hükümetimizden de her türlü destek vaadi alınmıştır. Ve biz bu vaatlere güvenerek bekliyoruz."
Çatı konusunda açıklamalarda bulunan Aysal, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena`nın çatısının kapatılması görevinin, bir önceki yönetimin yapmış olduğu anlaşmaya göre kendilerine ait olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Sahanın içindeki bütün çalışmalar ve eksikliklerin tamamlanması da kontratın öbür tarafında oturan dostlarımıza aittir. Herkes görevlerini yerine getirecektir. Yalnız çatı konusunda bugün ortaya çıkan bir kaç gerçek var.
Biz bunların teknik olarak araştırmasını ve soruşturmasını çok ciddi bir şekilde yapmak durumundayız. Bu çatının getirdiklerini ve götürdüklerini çok iyi hesaplamalıyız. Herşeyden evvel çevrenin emniyeti, seyircilerimiz, buraya gelen - etrafta dolaşan halkın emniyeti etüt edilmektedir. Bu konuda bir sorun çıkmayacığına emin olursak, biz bu çatıyı hafif bir konstrüksiyonla kapatmayı düşünüyoruz. Bunun hesabı ve planlaması da kulübümüzün lehine olacak şekilde yapılacaktır."