Ümit Şamiloğlu’nun Olimpiyat Talihsizliği

Türkiye’nin cimnastikteki başarılı ismi Ümit Şamiloğlu’nun olimpiyat hayaline yine sakatlık engel oldu.


Cimnastikte Dünya Kupası’nın altın ve Avrupa Şampiyonası’nın gümüş madalyalı ismi Ümit Şamiloğlu’nun peşini sakatlıklar bırakmıyor. En büyük hayali olimpiyata giden ilk Türk cimnastikçisi olmak olan Ümit Şamiloğlu bu hayalini tam da gerçekleştirmek üzereyken 2 kez sakatlıklar yüzünden gerçekleştiremedi.

İlk olarak 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’na iddialı bir şekilde hazırlanan Ümit Şamiloğlu, cimnastikte olimpiyat elemesi olan Dünya şampiyonasının başlamasına 2 gün kala kolunu kırmış ve olimpiyat trenini kaçırmıştı.
Sakatlığının ardından pes etmeyen ve hayalinin peşinden koşmaya devam eden Ümit Şamiloğlu, 1 Avrupa 3’ncülüğü ve 1 Dünya Kupası şampiyonluğu sığdırdığı 4 senenin ardından 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na gitmenin planlarını yapmaya başladı.
Otoriteler tarafından olimpiyatlara gitmesine büyük ihtimal veren Şamiloğlu’nun karşısına yine sakatlık çıktı. Dünya şampiyonası öncesinde son provalar yapılırken sağ ayak aşil tendonu kopan Ümit Şamiloğlu, 31 yaşında getirdiği durum gözönüne alındığında olimpiyat hayaline sakatlık yüzünden nokta koymak zorunda kaldı.

Apar topar Japonya’dan Türkiye’ye getirilen Ümit Şamiloğlu ameliyat oldu ve 3 - 4 ayı sürecek bir tedavi programına başladı.
2008 yılından bu yana evli olduğu eşi Ceren ve 2 yaşındaki oğlu Alkın ile bu zor günleri atlatmaya çalışan Şamiloğlu’nun en büyük destekçisi de ailesi.


OLİMPİYATLARA GİDEBİLİRDİM
Yaşadığı talihsiz sakatlıktan dolayı çok üzgün olduğunu belirten Ümit Şamiloğlu, “Dünya şampiyonası öncesinde çok formdaydım. Diğer ülkelerin antrenörleri bile beni favoriler arasında gösteriyordu. Son 1 yıldır bunun için çalışıyordum.`` diyerek şunları söyledi:
``Dünya şampiyonasında madalya kazanıp olimpiyatlara giden ilk Türk cimnastikçisi olmak istiyordum. Ancak kısmet değilmiş. Bu sakatlık başıma geldi. Aynı durum 2008 olimpiyatları önc esinde de başıma geldi. Bu duruma isyan etmemek ve ‘nasip buymuş’ demek gerekiyor.”

AİLEM AKLIMA GELDİ
Tehlikeli bir sakatlık yaşadığını vurgulayan Şamiloğlu, “Sakatlığım tam harekete başladıktan sonra oldu. Aradan 5-10 saniye geçmedi ki kendimi yerde buldum. Kafa üstü düşmek üzereyken tecrübemle buna engel oldum. Kendime geldiğimde parmaklarıma baktım. Mosmor olmuşlardı. Hemen aklıma ailem geldi. Daha kötü bir sakatlık yaşayabilirdim. Allah’a şükür bu şekilde atlattım.” diye konuştu.

ŞOK OLDUM
Ümit Şamiloğlu’nun eşi Ceren, sakatlık haberini ilk aldığında şok olduğunu söyledi. Ceren Şamiloğlu, “Haberi aldığım sırada yoldaydım. Telefon geldi ve Ümit’in antrenörü sakatlığı söyledi. Büyük şok geçirdim. Çok üzüldüm ve gözyaşlarımı tutamadım. Bir an ne yapacağımı şaşırdım. Şimdi ona bu zor zamanında destek olacağım. Onun sağlıklı olması bizim için en önemli şey.” diye konuştu.

ÜMİT ŞAMİLOĞLU VEDA EDİYOR
Yaşadığı ağır sakatlığa rağmen Ümit Şamiloğlu, salonlara madalya ile veda etmek istiyor. Olimpiyat hayali son bulan Şamiloğlu, iyileştikten sonra 2012 yılında Fransa’da düzenlenecek Avrupa Cimnasik Şampiyonası’nda madalya alarak jübilesihi yapmak istediğini söyledi.
Türkiye’nin cimnastikte her geçen gün ileriye gittiğini ifade eden Şamiloğlu, “Özellikle Bolu’da çok güzel bir sistem oturtuldu. Burada geleceğin şampiyonları yetişiyor. Eski bir cimnastik şampiyonu olan il müdürümüz Suat Çelen’in gayretleriyle kısa süre içinde ülkemisin sesini dünyaya duyuracak sporcular yetişecek.” dedi.

Ümit Şamiloğlu, cimnastiği bıraktıktan sonra okul açarak bu spora hizmetini devam ettirmeyi düşündüğünü söyledi. Şamiloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Cimnastiğin önemi ortaya çıkmaya başladı. Birçok kişi artık cimnastik ile ilgileniyor. Ben de bir spor okulu açmayı düşünüyorum. Cimnastiği bıraktıktan sonra da bu sporun içinde kalmak istiyorum. 20 yılı aşan tecrübemi gerekli her yerde kullanmaya hazırım.”