Sözlü Tuğba ve Mehmet Şampiyon Oldu

Malezya’nın Melaka kentindeki Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’nda Türkiye ilk günde fırtına gibi eserek 5 sporcusuyla finale çıkmış ve dört altın madalya kazanmıştı.


21 yaşaltı Erkek Kata’da Mehmet Yakan ve bayan kumitede 53 kiloda Tuba Yenen, dünya şampiyonu olarak altın madalya kazanmıştı ama onların farklı bir özelliği vardı. Mehmet Yakan şampiyonada sırasıyla Azeri, Hırvat, Makaolu ve İranlı rakiplerini yenerek altın madalya mücadelesine hak kazandı. Finalde Japon rakibini 4-1 yenen Mehmet, altın madalyaya uzanan ilk sporcumuz oldu. Tribünde herkes sevinirken, Tuğba daha bir mutluydu.

FİNALDE İKİ TÜRK KIZI…
53 kiloda Tuğba Yenen ise şampiyonaya ilk turda İspanyol rakibini 6-1 yenerek başladı. Hırvat’ı 4-0’la safdışı bıraktı. Avusturalyalı rakibine 10-0’lık fark atan Tubğa, Avusturyalı rakibini de 3-0 yenerek final maçı yapmaya hak kazandı.
Finalde karşısında Almanya adına dövüşen Duygu Buğur vardı. Dünya ve Avrupa şampiyonu milli sporcu Veysel Buğur’un kızı olan Duygu ile Türkiye adına tatamiye çıkan Tuğba arasındaki iki Türk kızının mücadelesinde 4-2’lik sonuçla galip çıkan, Türkiye adına yarışan Tuğba oldu ve ülkemize ikinci altın madalyayı kazandırdı. Tribünde Türkler bayram havası yaşarken, bu defa Mehmet bir başka mutluydu.


SÖZLÜ ŞAMPİYONLAR…
Çünkü Tuğba ve Mehmet, hem milli sporcu, hem dünya şampiyonu ve hem de aynı zamanda sözlüydü. Şimdi onlar bir taraftan şampiyonluk sevincini doya doya yaşarken, bir yandan da geleceğe dair planlar yapıyor.
Öncelikle başarılı bir tahsil hayatı, sporda çok iyi bir kariyer ve mutlu bir yuva ile, sağlıklı, huzur dolu bir aile hayatı hedefleyen ikili şampiyonluk sonunda büyük mutluluk yaşadı. Spor hayatlarında, dünyada ne kadar zirve varsa hepsini fethetmek istediklerini belirten şampiyon sözlüler, kazanmadık madalya, elde edilmedik şampiyonluk bırakmayacaklarını da iddia ettiler.


BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA
Tuğba ve Mehmet, “Daha yolun başındayız. Avrupa, dünya… ne kadar şampiyonluk varsa hepsine tâlibiz. Uzun yıllar milli formaya hizmet ederek, tüm dünyaya İstiklal Marşımızı dinletmek ve ay - yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz. Başarıya giden yol da düzenli bir aile hayatından geçiyor. Biz de bu yolda beraber yürümeye karar verdik.” şeklinde konuşuyorlar.