Milli Takımımız ‘milli Takım’ Gibi Oynarsa Yenemeyeceğimiz Hiçbir Rakibimiz Yok

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Milli takımımızın ‘Milli Takım’ gibi oynadığı takdirde yenemeyeceği hiçbir takımın olmayacağını belirtti.


Kılıç, Mersin’de yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları için Hilton Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turunda Milli Takım ile eşleşen Hırvatistan’ı nasıl buldukları şeklindeki soruya, “Türk Milli takımı Türk Milli takımı gibi oynadığı takdirde Hırvatistan dahil olmak üzere yenemeyeceğimiz hiçbir rakip hiçbir takım olamayacağı düşüncesindeyim.” dedi.

Türk Milli Takımı`nın geçmişte dünya üçüncüsü olabilmiş bir takım olduğunu hatırlatan Kılıç,
“Türk Milli takımı geçtiğimiz yıllarda Avrupa elemelerinde yine destansı başarılara imzalar atmış ve her takımın yenilebilir olduğunu kendisi yenerek kanıtlamış bir takımdır. O nedenle Hırvatistan’ın bize göre zorlu, dişli yenilmez olduğu değerlendirmesi içinde asla değilim. Takımda birlik beraberlik sağlam bir galibiyet azmi ile birlikte neticeyi alabilecek teknik donanım var. İnşaallah yeneceğiz.” ifadesini kullandı.


MERSİN’İ SPOR KENTİ YAPACAĞIZ
Bakan Kılıç 2013’te yapılacak Akdeniz Oyunları öncesi 450 milyonluk yatırımla Mersin’in spor kenti olacağı müjdesini verdi.
2013’teki Akdeniz oyunları için Mersin’e yapılacak tesislerin fotoğrafını gazetecilere gösteren Kılıç, Mersin’e profesyonel bir futbol stadı yapılacağı müjdesini verdi. Mevcut stadla yetinmeyeceklerini ifade eden Kılıç, “Bunun ihalesi önümüzdeki ay yapılacak. Oyunlar bittikten sonra Mersin İdmanyurdu’na verilecek. Bu statta hakim renk ise Mersin İdmanyurdu’nun rengi kırmızı lacivert olacak.” diye konuştu.

Olimpiyatlar için 6 bin kişilik birde spor salonu yapılacağını anlatan Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
“Mersin spor salonu modern çağın mimarisi ile yapılacak. Bin seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu yapılacak. 3 bin seyirci kapasiteli tenis kortunun yanı sıra sporcu yetiştirmek için bin seyirci kapasiteli ikinci bir salon yapılacak. Bin seyirci kapasiteli jimnastik salonu, Atletizm tribünü de Akdeniz oyunları öncesi hazır edilecek.”