Kadir Has Kongre Merkezi’ne Tam Not

Basketbolda Galatasaray ile Fenerbahçe Ülker arasında geçen çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Kupası maçının oynandığı Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi, hem organizasyonu düzenleyen federasyondan hem de basketbol otoritelerinden tam not aldı.


Kayserili sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ve tamamen dolu tribünler önünde oynanan maç, Kayseri`nin bu tür spor etkinliklerine coşkulu katılımının göstergesi olurken organizasyondaki başarı da Kayseri`nin seçilmesinin ne kadar doğru bir tercih olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yurt dışında olduğu için maçı salonda izleyemese de yaşanan coşku ve heyecanı yakından takip ettiğini ifade ederek, "Gerçekten çok güzel ve çekişmeli bir maç oynandı. Ülkemizin iki büyük kulübü, adına yakışır bir mücadele ortaya koydu ve iki uzatma sonucunda kazanan Galatasaray oldu. Ancak burada bir başka kazanan da şehrimiz oldu. Kayseri, böyle büyük organizasyonlara gerek salonuyla gerekse de tecrübeli ve donanımlı personeliyle ne kadar hazır olduğunu göstermiş oldu. Federasyon yetkilileri de maç sonrası bu durumu ifade eder beyanlarda bulundular. Salonu dolduran hemşerilerimiz de bizi mahcup etmediler. Sportmenlik çerçevesinde takımlarını sonuna kadar desteklediler, en ufak bir taşkınlık ve gerginlik yaşanmadı. Bütün bunlar bizim için sevindirici ve gurur verici durumlar. Kayseri olarak bundan sonra da gerek salon sporlarında gerekse de futbolda her türlü ulusal ve uluslararası organizasyonlara hazır olduğumuzu bir kez daha göstermiş olduk." dedi.
Başkan Özhaseki, maçı izlemeye Kayseri dışından da çok sayıda taraftar geldiğine dikkat çekerek, "Biz bu spor tesislerini şehrimize kazandırırken, `Kayseri`yi, ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılabildiği bir spor şehri haline getirmek ve bununla birlikte şehri cazibe merkezi yapmak" şeklinde bir hedef belirlemiştik. Daha önceki çeşitli uluslararası organizasyonlarla birlikte bu maç da gösterdi ki hedef gerçekleşmiş durumda. Şöyle ki; çarşamba günü oynanan kupa maçına şehrimizden olduğu kadar civar ilçelerden ve illerden de çok sayıda seyirci geldi ve maçı izledi. Yani bu tesis sayesinde şehrimizin insanları önemli bir spor etkinliğini yerinde izleme şansını yakalarken dışarıdan gelen seyirciler de burada maç izledi, yedi-içti ve harcama yaparak şehrine döndü. Yani şehrin sosyo-ekonomik yapısına girdi sağladı. Bu da bizim için ayrıca sevindirici bir durum." diye konuştu.