Hasan Pehlivan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Denizli`de hayatını kaybeden eski olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu Hasan Güngör (77) bugün gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Denizli`nin Acıpayam ilçesinde 1934 yılında dünyaya gelen ve 1967 yılına kadar Güreş Milli Takım formasını büyük bir başarıyla temsil ederek, dünya ve Avrupa şampiyonaları ile olimpiyatlardan madalyalarla dönen Hasan Güngör, rahatsızlığı sebebiyle bir süredir tedavi altında olduğu Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde dün öğle saatlerinde hayatını kaybetmişti. Hasan Güngör bugün son yolculuğuna gözyaşı ve dualarla uğurlandı. Delikliçınar Yeni Cami`nde cuma namazının ardından kılınan cenaze namazınaDenizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, Türk güreşinin önemli isimlerinden Bayram Şit ve Mehmet Güçlü, ailesi ve yakınları katıldı.Hasan Gönül`ün yakınları cami bahçesinde taziyeleri kabul ederken, Türk Bayrağı`na sarılı tabutunun önüne hem son çekildiği fotoğrafı, hem de milli formayla çekilmiş fotoğrafı konuldu. Cenaze namazını kıldıran Denizli Müftüsü Alaattin Gürpınar, HasanGüngör`ün şerefiyle Türk milli formasını giydiğini ve ülkesine büyük başarılar kazandırdığını söyledi. Şampiyon güreşçiyi son yolculuğuna uğurlamaya gelenlerden helallik isteyen müftünün konuşmasının ardından, Hasan Güngör`ün Türk Bayrağı`na sarılı tabutu ikili sıra oluşturularak omuzlarda cenaze aracına taşındı. ŞAMPİYONLAR YETİŞTİRMEYE SÖZ VERİYORUZ Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, Hasan Güngör`ün vefatından dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Türk güreş ailesine, spor ailesine ve dünya güreş ailesine başsağlığı diliyorum. Uluslararası Güreş Federasyonu Başkanı`ndan da başsağlığı dileği aldık. Çünkü olimpiyat şampiyonları kolay yetişmiyor. Bu başarıya ulaşmak çok zor. Hasan hocamızın olimpiyat şampiyonluğu vardı. Hepimiz ebediyete intikal edeceğiz ancak böyle değerlerimizi ve böyle çınarlarımızı kaybetmekten büyük üzüntüduyuyoruz. Konuşmak çok zor. Dualarımız kendisiyle. İnşallah biz de federasyon olarak kendisi gibi büyük şampiyonlar yetiştirmeye söz veriyoruz. Hepimizin başı sağolsun" dedi

OLİMPİYAT VE AVRUPA ŞAMPİYONU Cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve FILA Başkanı tarafından çelenk gönderildi. Cenaze namazının ardından Hasan Güngör, Asri Mezarlık`ta toprağa verildi. 1934 yılında doğan Hasan Güngör, 1960 yılında Roma Olimpiyatlarında serbest stilde 79 kiloda olimpiyat şampiyonu olarak adını güreş tarihine altın harflerle yazdırmıştı. 1957 Yılında İstanbul`da düzenlenen dünya şampiyonasında üçüncülük, 1959 yılında Balkan şampiyonluğu, 1960`ta Balkan ikinciliği, 1962`de Japonyada dünya üçüncülüğü, 1962yılında ABD`de dünya ikinciliği, 1963 yılında Balkan şampiyonluğu ve Akdeniz Oyunları şampiyonluğu, 1964 yılında Tokyo`da Tokyo Olimpiyatlarında ikincilik, 1965 yılında Balkan üçüncülüğü, 1966 yılında Avrupa şampiyonluğu ve ABD`de dünya ikinciliği, 1967 yılında Avrupa ve dünya dördüncülüğü bulunan Hasan Güngör, 1967 yılında güreşi bıraktı ve uzun yıllar antranörlük yaptı. Hasan Güngör 3 çocuk babasıydı.

Kaynak: İHA