Eski Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi Güngör Toprağa Verildi

1960 Roma Olimpiyatları`nda 79 kilo serbest stil güreşte olimpiyat şampiyonu, 1964 Tokyo Olimpiyatları`nda ise yine serbest stil 87 kiloda ikinci olan Hasan Güngör (77), Denizli Asri Mezarlık`ta defnedildi.

Acıpayam İlçesinde doğan, evli ve üç çocuk babası Güngör`ün cenaze namazını, cuma namazını müteakip Çınar Yeni Cami`de Denizli İl Müftüsü Alaattin Gürpınar kıldırdı. Namaza AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Federasyon Başkan Çeker, namazdan önce yaptığı konuşmada Hasan Güngör gibi şampiyonlar yetiştirmek için kendilerine söz verdiklerini belirterek, “Türk güreşinin duayenleri, büyük çınarları birer birer Hakk`ın rahmetine kavuşuyor. Sağlığında her zaman kendilerine saygı duyup ellerini öptük, hayır dualarını aldık. İnşallah Mevlam, mekânını Cennet eyler.” dedi. Denizli’de aynı köyden iki olimpiyat şampiyonu olduğunu ifade eden Çeker, “Belki dünyada ilktir. Aynı ülkeden veya aynı ilden olimpiyat şampiyonları çıkabiliyor ama aynı köyden iki tane yok. Biz zaman zaman Bayram Şit hocamızla da bunun sohbetini yapardık. Köyün girişine, ‘Bu köyden iki olimpiyat şampiyonu çıkmıştır’ yazılı bir pano asılmasını istiyorduk, inşallah asacağız. Ayrıca uluslararası bir turnuva düzenleyip rahmetliyi hatırlatacağız.” şeklinde konuştu.

Olimpiyat şampiyonu ve ikincisi olan Hasan Güngör`ün, dünya ikincilik ve üçüncülükleri de bulunuyor. Balkan şampiyonluğu ve ikinciliğinin yanısıra Federal Almanya`da 1966`da düzenlenen Avrupa şampiyonasında 87 kilo serbest stilde altın madalya aldı, Akdeniz Oyunları birincisi oldu. Güreşi 1967 yılında bırakan Güngör, antrenörlük hayatında Genç Milli Takım`la Balkan şampiyonasında birincilik, A Milli Takım`la 1974 yılında İstanbul`da yapılan Dünya şampiyonasında takım halinde üçüncülük yaşadı.