Cumhurbaşkanlığı Kupası, Yarışları Başladı

Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından Adana Atlıspor Kulübü`nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası Engel Atlama Binicilik Yarışmaları kulüp tesislerinde başladı.


Türkiye`nin çeşitli bölgelerinden 100`den fazla sporcunun katıldığı organizasyonda toplam 75 bin TL ödül dağıtılacağı bildirildi.

Kulüp Başkanı Bülent Büyükiz yaptığı açıklamada, yarışların üç gün süreceğini kaydederek, ``Yarışmaların son gününde biniciler Cumhurbaşkanlığı Kupası için mücadele edecekler. Organizasyonun kusursuz geçmesi Adana ve tüm çevre illerin halkıyla bütünleşmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz.`` dedi.

Büyükiz ayrıca, yapılan tüm etkinliklerin ücretsiz ve halka açık olduğunu hatırlatarak, ``Bahar aylarından kalma bir hava yaşıyan Adana`da herkesi güzel bir hafta sonu geçirmeye davet ediyoruz.`` ifadesini kullandı.
Yarışlar sırasında biniciler küçük kazalar da atlattı. Seyhan Beton Kupası E+D+ kategorisinde yarışan Selin Terzi, atının ayağının engele takılması sonucu düştü. Kısa süreli şok yaşayan Terzi, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından alandan çıkarıldı.
Bu arada, yarışmaların ilki olan Seyhan Beton Kupası`nda E+D+ Kategorilerinde Adana Atlıspor Kulübü’nden Efe Utku birinci, Ankara İhtisas Kulübü’nden Atahan Özkaşıkçı ikinci ve yine Adana Atlıspor Kulübü’nden Berk Utku üçüncü oldu.

DCCC+BA kategorilerinde ise Bursa Atlıspor Kulübü’nden Kerem Yöney birinci, Ankara Binicilik İhtisas Kulübü’nden Yıldız Yüksek ikinci olurken, yarışmalara ferdi olarak katılan Viktor Evtimov ise üçüncü oldu.
Yarışma sonrasında dereceye giren binicilere kupa ve madalyaları Kulüp Başkanı Dr. Bülent Büyükiz ve Seyhan Beton Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Aktaş tarafından verildi.