Basketbolun Şampiyonlar Ligi “euroleague” Başlıyor

Bu sezon basketbolun zirve noktası olacak Euroleague, 17 Ekim akşamı NTV Spor’da başlıyor.

Bu görkemli turnuvanın açılış maçında Zalgiris Kaunas, bu sezonun “Rüya Takım”ı kabul edilen CSKA Moskova ile karşılaşıyor. Maç 21.45’ten itibaren NTV Spor’dan ve yüksek çözünürlük farkıyla NTV Spor HD’den canlı yayınlanacak.

JR Holden ve Trajan Langdon’ın emekli olmalarının ardından Matjaz Smodis, Sergey Bykov, Boban Marjanovic ve Sani Becirovic’i kaybeden CSKA Moskova, Avrupa’nın en iyi oyun kurucularından Miloş Teodosiç, en iyi pivotlarından Nenad Krstiç ve en iyi kısa forvetlerinden Andrei Kirilenko’yu kadrosuna kattı.
Otoriteler Rus temsilcisi için “Rüya Takım” benzetmeleri yapılmaya başlandı. Ancak turnuvanın açılış maçında karşılaşacakları Zalgiris Kaunas da transfer dönemini boş geçmedi.

Kaunas ekibi NBA lokavtını fırsat bilerek Denver Nuggets’ın oyun kurucusu Ty Lawson’ı; kadrosunda hazırda bekleyen Popoviç, Javtokas gibi önemli oyuncuların yanına ekledi. Yıldızlar topluluğu 2 takımın mücadelesine şahitlik edecek Euroleague açılış maçı 17 Ekim 21.45’te NTV Spor’dan canlı yayınlanacak.


KULÜPLER SEVİYESİNDE EN ÖNEMLİ ORGANİZASYON: EUROLEAGUE
Basketbolun zirvesi NBA’de lokavt kararının alınması ve maçların oynanmamasıyla birlikte, gözler Avrupa Basketbol Şampiyonası’na dönmüştü.
Bu turnuvanın bitmesiyle birlikte basketbolseverler Euroleague için sabırsızlanmaya başladı. Çünkü Avrupa liglerinden en iyi takımların kabul edildiği ve benzetme yapmak gerekirse “Basketbolun Şampiyonlar Ligi” konumunda olan Euroleague, bu sezon bu sporun dünya çapındaki zirve noktası kabul ediliyor.
Bu sene başında Turkish Airlines Euroleague ile 3 yıllık bir anlaşma yapan NTV Spor, böylece geçen sene de yayınladığı Euroleague organizasyonunu kimseye kaptırmamış oldu. Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes gibi temsilcilerimizin de iddialı olarak hazırlandığı turnuvanın “Final Four”u, yani son 4 takımın birbiriyle oynayarak şampiyonu tayin ettiği dev organizasyonu, bu sene İstanbul’da yapılacak.
Geçen sene Barcelona’nın ev sahipliği yaptığı organizasyon, hem ülkemizin takımı için büyük avantaj, hem de temsilcilerimizin başarısı için büyük bir motivasyon kaynağı durumunda. Euroleague Final Four maçları da canlı yayınlarla Mayıs’ta NTV Spor’da olacak.