Zirve Öğrencisi Havalı Tüfek Yarışması’nda Türkiye Birincisi Oldu

Erzincan’da düzenlenen Genç Erkekler Havalı Tüfek Yarışması’nda Zirve Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Mehmet Abiş, Türkiye şampiyonu oldu.


5’inci Havalı Silahlar Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezi tarafından düzenlenen `Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası`ndan madalyayla dönen Mehmet Abiş, üniversitenin şampiyon öğrencileri arasındaki yerini aldı.

Konu hakkında açıklama yapan Gaziantep Zirve Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Müdürü Erdal Budak, “Geçtiğimiz yıl Özge Özinan bize çok madalya getirmişti. Bu yıl da Özge ile birlikte Mehmet’in de madalyalarla döneceğinden şüphem yok. Norveç’te 2010 yılında milli sporcu olan Mehmet Abiş, bu yıl üniversitemize başladı ve ilk madalyasını getirdi.” dedi.
Kuruldukları ilk yıldan itibaren öğrencilere kültür,sanat ve spor bursu verdiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa da “Karate, eskrim, judo,çim hokeyi, atıcılık ve basketbol branşlarında 13 öğrenciye burs veriyoruz. Bu sayı gün geçtikçe artıyor.” diye konuştu.
Özge Özinan’ın atıcılık haberlerini duyduğunu söyleyen Mehmet Abiş, “ Zirve Üniversitesi’nin sporcuya olan desteğini duyuyordum. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi de okumak istediğim bir bölüm olunca, tercihim Zirve Üniversitesi oldu.” şeklinde konuştu.