Trabzonspor, Ankaragücü Engelini De Kayıpsız Geçmek İstiyor

Trabzonspor, Süper Lig’in 6.

haftasında yarın akşam sahasında oynayacağı Ankaragücü maçını kazanarak, hem ligde yoluna kayıpsız devam etmek hem de Şampiyonlar Ligi’nde gelecek hafta içerisinde CSK Moskova ile deplasmanda yapacağı maça moralli gitmek istiyor.

Son zamanlarda yaşadığı sıkıntılı süreçten kurtulmaya çalışan rakibini ciddiye alan bordo-mavililer, taraftarı önünde bir kaza yaşamak istemiyor. CSK Moskova maçı öncesi bu maçta alınacak galibiyetin moral ve motivasyon açısından önemini bilen Trabzonspor kurmayları, maçı basit görmemeleri konusunda oyuncuları uyardı.

Karadeniz ekibinde sakatlıkları devam eden Henrique, Vittek, Barış Ataş, Sezer Badur ve Barış Özbek Ankaragücü maçında kadroda yer almayacak. Teknik patron Şenol Güneş’in, milli takımlardan dönen oyuncuların durumuna göre de bazılarını dinlendirebileceği belirtiliyor.

ANKARAGÜCÜ İLE 67. RANDEVU
Trabzonspor ile Ankaragücü, yarın yapacakları maç ile ligde 67. kez karşı karşıya gelecekler.
Bugüne dek iki takım arasında yapılan 66 maçta Trabzonspor’un galibiyetlerde 34-16 üstünlüğü bulunuyor. 16 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldılar.
Karadeniz ekibi söz konusu maçlarda, 101 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 60 gol gördü.
İki takım arasında Trabzon`da yapılan 33 maçta ise bordo-mavililer sahadan 22 galibiyet, 9 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ayrıldı. Trabzonspor, bu maçlarda 61 gol atarken, kalesinde 17 gol gördü.

Trabzonspor, Ankaragücü karşısında en farklı galibiyeti 1991-92 ve 1994-95 sezonlarında 4-0`lık sonuçla almıştı.

Bu arada, zeminin bozuk olduğu eleştirilenin ardından milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Hollanda’da getirilen çimlerle zemini değiştirilen Avni Aker Stadı’nın da maça hazır olduğu bildirildi.
Trabzonspor ile Ankaragücü arasındaki müsabaka saat 20.00’de başlayacak. Tolga Özkalfa’nın yöneteceği karşılaşmada yardımcı hakem olarak ise Serkan Gençerler ve Volkan Narinç yapacak. Maçın 4. hakemi olarak ise Volkan Bayarslan.

Trabzonspor’un maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor; Tolga, Celustka, Giray, Mustafa, Cech, Colman, Sapara, Volkan, Adrian, Halil ve Burak.