Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin: Yunan Başkanın Kirli Oyununu Cas`a Götürecek

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Avrupa Tekvando Birliği (ETU) Başkanlığı seçimlerinde Yunanlı başkanın kirli oyunlarını CAS`a taşıyacaklarını söyledi.


Güney Kıbrıs Rum Kesimi`nin Pafos kentinde geçen hafta yapılan Avrupa Tekvando Birliği (ETU) Başkanlığı seçimini kaybeden Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin burada kirli oyunlarla karşılaştıklarını haklarını her platformda arayacaklarını kaydetti.
Cihan`a açıklamada bulunan Şahin, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi`ne (CAS) başvurmaya hazırlandıklarını bunun için gerekli çalışmalarını yaptıklarını kaydederek, "Avrupa Tekvando Birliği Genel Kurulu`nda 13 yıldır başkan olan Yunanlı Sarkis Pragalos`a karşı adaylığımı açıkladım. Bunu güçlü Avrupa ülkelerinin bulunduğu 22 ülkenin desteğiyle yaptık. Biz adaylığımızı açıkladıktan sonra Avrupa Tekvando Birliği ile defalarca yazışmamıza rağmen bilgi alamadık. Seçimin son gününde gördük karanlık bir senaryonun içerisindeyiz." dedi.

Yunanlı başkanın kirli oyunlarla Kıbrıs Rum Kesimi`nde herşeyi lehine çevirmek için çalışmalar yaptığının altını çizen Şahin, "Avrupa`nın en güçlü ülkelerine oy kullandırtmadılar. Lüksemburg ve Malta gibi tekvandoya hiçbir katkısı bulunmayan ülkelere oy hakkı verildi. Malta genel kurula katılmadığı halde Hollandalı birisi Malta adına oy kullanmaya çalıştı. Bu seçimi, kirli oyunlarla elde edilen kazanımı ve bu çatı yapısının değişimi için çabamız sürecek. İhlal edilen kurallarla ilgili rapor hazırladık. Önce kendilerini uyaracağız. Daha sonra Dünya Tekvando Federasyonu`na yazı yazacağız. Oradanda konu CAS`a taşınacaktır. Tekrar demokratik bir seçimin yapılması için çalışıcağız." şeklinde konuştu.