Karate`de Dört Hakem Bir Üst Kategoriye Yükseldi

Dünya hakemlik sınavında (WKF) uluslararası hakemlerimiz büyük bir başarıya daha imza attı.


Sınava giren dört Türk hakemi Nizam Baran, Salih Süer, Uğur Kobaş ve Mehmet Akif Gürbüz, Türk karatesi adına önemli bir adım atarak, bir üst kategoriye terfi edip, fire vermeden sınavı geçtiler. Ayrıca, Ercüment Taşdemir ve Çetin Demirel de dünya hakemlik vizesini alarak büyük bir sevinç yaşattı.

Bu arada, uluslararası hakem Timur Özdemir, Akdeniz Karate Federasyonu Hakem Komitesi Üyesi olarak önemli bir başarıya imza attı.

Antrenörler İbrahim Erçin, Levent Aydemir, Nejmi Alkan, Cengiz Çınar, Savaş Altın, Yıldız Aras, Ercan İnce, Turan Kaptan, Timur Doğan, Ahmet Çelebi ve İsmail Yılgın da yüzde yüz başarı sağlayarak fire vermeden Dünya 1. ve 2. klasman antrenörü oldu. Ayrıca, Milli Takım antrenörü Levent Aydemir Akdeniz Karate Federasyonu Teknik Komite Başkanı oldu.

Türkiye Milli Takımlar Teknik Direktörü ve Dünya Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi İbrahim Erçin de Dünya Karate Federasyonu (WKF) teknik kurul toplantısına katıldı ve dünya karatesini ilgilendiren yeni ve önemli kararlar alınmasına katkı sağladı.

İbrahim Erçin ayrıca, yine ilk defa yapılan Dünya Karate Federasyonu Antrenör brifinginde panel idarecisi oldu.
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ise, Dünya Karate Federasyonu Yönetim Kurulu’na seçildikten sonra ilk olarak, WKF toplantısına katıldı ve çok önemli yenilik ve kararlara imza attı.
Türkiye Karate Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Ramazan Oruç da WKF yönetim kurulu toplantısına Başkan Esat Delihasan’ın resmi tercümanı olarak katıldı. Oruç ayrıca, Dünya Karate Federasyonu teknik kurul toplantısı ve antrenör paneline de resmi çevirmen olarak iştirak etti.


GELİŞMELER ÇOK SEVİNDİRİCİ
Tüm bu gelişmeler üzerine bir açıklama yapan, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “Hakemlerimiz, antrenörlerimiz ve yöneticilerimizin elde ettiği bu mevzileri, dünya karatesinde etkinliğimizi ve ağırlığımızı artıran çok önemli adımlar olarak değerlendiriyor ve Türk karatesinin geldiği nokta adına gurur duyuyorum. İnşallah bütün bu gayretlerimiz semeresini verecek; hem tatamide ve hem yönetim bazında dünya çapında başarılara imza atacağız. Türk karatesini çok daha güzel günler bekliyor.” şeklinde konuştu.