`kahraman` Kaleci Türkiye`ye Döndü

Ümit Milli Futbol Takımı ve İtalya arasında oynanan milli maç öncesinde karın ağrısı hisseden ve buna rağmen maça çıkarak 90 dakika boyunca forma giyen milli kaleci Özkan Karabulut, İtalya`da geçirdiği apandisit ameliyatının ardından Türkiye`ye döndü.

Maçın ardından milli takım doktorları tarafından yapılan muayenesinde `akut apandisit` şüphesiyle Rieti Hastanesi`ne kaldırılan Gençlerbirliği ve aynı zamanda Ümit Milli Takım Kalecisi Özkan Karabulut, burada geçirdiği apandisit ameliyatının ardından taburcu olarak bu gece saatlerinde Türk Hava Yolları`nın (THY) tarifeli bir uçağı ile İstanbul`a geldi.

Ümit Milli Takım Doktoru Asım Baykan ile birlikte İstanbul Atatürk Havalimanı`na tekerlekli sandalye eşliğinde gelen milli kaleci Karabulut, yolculuğun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Karabulut, her şeyin bir anda gerçekleştiğini belirterek, "Akut Apandisiti denen hastalık bir anda ortaya çıkıyormuş. Sadece maçtan önce çok hafif yemek yedim. Oradaki yiyeceklerden biraz şüphelenmiştim. Ama hiç kimseye söylemeye gerek duymadım. Zaten maçın ikinci yarısında ağrılarım artmaya başladı.Direk maçtan çıkınca doktorumuz Asım Abi, apandisit şüphesi koydu. Hastaneye gitmeden öncede apandisit olduğunu anlamıştık. İtalya`da bir hastaneye gittik, onlarda direk ameliyata aldılar" dedi.

90 dakika ağrıları olmasına rağmen nasıl mücadele ettiği yönünde bir soru üzerine ise, acıya dayanıklılığı yüksek olan bir insan olduğunu ifade eden Karabulut, "Saha içinde ki darbelere ve mücadelelere karşın sahada kalmayı seven bir insanım. Bunu kendi içinde tutmayı seven bir insanım. Ben maçın verdiği hırs ve heyecan ile oynamaya devam ettim. Maçtan sonra rahatsızlığımı söyledim. Direk hastaneye geçtik. Orada da gerekli muayeneyi oldum" diye konuştu.

Türkiye`de `kahraman kaleci` olarak ilan edilmesi ile ilgili olarak ne düşündüğünün sorulmasına üzerine ise, "Maçı kazansaydık belki olabilirdim ama şuanda değil" şeklinde cevaplayan Karabulut, "Ama şunu söyleyebilirim ki, öncelikle sağlık. Herhangi bir şüphe olursa, oyuncunun ilk olarak kendini kontrol edip sahadan ayrılması gerekiyor. Her şeyden önce sağlık" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA