Brezilya`dan Sollys Nestle Osasco`u 3-0 Yenen Vakıfban Finalde

Vakıfbank Türk Telekom, yarın dünya şampiyonu olabilmek için mücadele edecek.

Dünya Kulüpler Şampiyonası`nda oynadığı 2 maçını da set vermeden kazanarak A grubunu lider bitiren Vakıfbank Türk Telekom, yarı finalde B grubu ikincisi Brezilya`dan Sollys Nestle Osasco ile karşılaştı. Temsilcimiz, setlerini 25 - 19, 25 - 21 ve 25 - 19 kazandığı müsabakadan 3 - 0 galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı.

SET VERMEDEN FİNALE
Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin ilk teknik molasına Sollys Nestle Osasco, 8-6 önde gitti. İlk sette bir ara 13-8 geriye düşen Vakıfbank Türk Telekom, Bahar`ın servisleriyle 8-0`lık bir seri yakaladı ve durumu 16-13 yaparak ikinci teknik molaya önde girdi. Setin sonunda da üstünlüğünü sürdüren temsilcimiz, 25-19`luk sonuçla 1-0 öne geçti.
Vakıfbank Türk Telekom, ilk teknik molaya 8-6 önde gittikten sonra özellikle savunmada aksayınca Brezilya temsilcisi 5-0`lık bir seriyle 11-8 öne geçti. Oyuna giren Güldeniz`in etkili servisleriyle toparlanan Vakıfbank Türk Telekom, ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. Setin son bölümünde Furst ve Glinka ile etkili olan temsilcimiz 25-21 ile durumu 2-0 yaptı.
Üçüncü sete iyi bir giriş yapan Vakıfbank Türk Telekom, ilk teknik molaya 5 sayı farkla 8-3 önde gitti. İkinci teknik molaya 16-11 önde giren Vakıfban Türk Telekom, seti de 25-19 kazanarak salondan 3-0 galip ayrıldı ve finale yükseldi.

81 dakika süren karşılaşmada Vakıfbank Türk Telekom`un en skorer oyuncusu ilk 2 maçta olduğu gibi 19 sayıyla Glinka oldu. Fuerst de 5`i blok sayısı olmak üzere 18 sayıyla takımına önemli katkı yaptı.

DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU İÇİN
Vakıfbank Türk Telekom, Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde Azerbaycan`ın Rabita Bakü ile Dominik Cumhuriyeti`nden Mirador Santa Domingo maçının galibiyle karşılaşacak. Final müsabakası, yarın TSİ 17.00`de oynanacak. Karşılaşmayı kazanacak olan takım Dünya Şampiyonu olacak.

İlk kez geçen yıl düzenlenen organizasyonun ilk şampiyonu, Türk ekibi Fenerbahçe Acıbadem olmuştu.