İkinci Pot`taki Türkiye`yi Güçlü Rakipler Bekliyor

Avrupa Şampiyonası (EURO2012) Finalleri`ne gidecek takımların belirleneceği grup eleme maçları tamamlanırken, play-off oynayacak takımlar da kesinleşti.


A Grubu`nda mücadele eden Türkiye, oynadığı 10 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan ay - yıldızlı ekip topladığı 17 puanla 2. sırada kaldı ve play-off oynama hakkını elde etti.

UEFA, EURO 2012 elemeleri play-off aşamasının yarın Polonya`da çekilecek kuraları öncesinde 8 grup ikincisinin bulunduğu torbaları belirledi.

EURO 2012 elemeleri play-off`unda Türkiye seribaşı olma hakkını İrlanda Cumhuriyeti`ne kaptırdı. UEFA`dan yapılan açıklamaya göre Türkiye, Bosna - Hersek, Estonya ve Karadağ ile birlikte seri başı olamayan dört takım arasında yer aldı. Portekiz, Hırvatistan, İrlanda Cumhuriyeti ve Çek Cumhuriyeti ise seri başı takımlar oldu.

1. POT
Portekiz, Hırvatistan, İrlanda Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyet
2. POT
Bosna - Hersek, Türkiye, Estonya, Karadağ

KURALAN YARIN KRAKOW`DA, TÜRKİYE İLK MAÇINDA EVİNDE OYNAYACAK
Polonya`nın Krakow kentinde yarın TSİ 14.00`te çekilecek play - off kuralarında, Türkiye, 2. Pot`tan geldiği için ilk maçı evinde oynayacak.

Play-off kura çekilişinde Futbol Federasyonu`nu A Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin ve A Milli Takım İdari Koordinatörü Okan Buruk temsil edecek. Çetin ve Buruk, bugün kuraya katılmak üzere Polonya`ya gitti.

Çift maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak Play - off maçlarının ilki 11 / 12 Kasım, rövanş karşılaşmaları ise 15 Kasım tarihinde olacak.