Aşil Tendonu Kopan Milli Jimnastikçi Şamiloğlu, Türkiye`ye Döndü

Dünya Jimnastik Şampiyonası için Japonya`nın başkenti Tokyo`da bulunan ve antrenman sırasında aşil tendonu kopan milli jimnastikçi Ümit Şamiloğlu, ameliyat olmak için yurda döndü.

Ferdi yarışlar öncesinde podyumda ısınırken ayaklarının üzerine sert bir şekilde düşen ve sağ ayak aşil tendonu kopan Ümit Şamiloğlu, yarışmalara katılamadan Türkiye`ye dönmek zorunda kaldı.

Türkiye`ye döner dönmez kendisini aradığımız milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu yaptığı açıklamada, spor yaşantısının son dönemlerine geldiğini ancak bir türlü olimpiyatlarda yarışamamaktan yakındı

Şamiloğlu, 2008`de Pekin`de yapılan olimpiyat öncesi 2007 yılında Almanya`daki dünya şampiyonasında da kolunun kırıldığını ve bu yüzden olimpiyat elemelerini geçemediği için Pekin`e gidemediğini dile getirerek, "Aynı durum 4 yıl sonra bu defa Japonya`da başıma geldi. 2008 Pekin Olimpiyatları`na gidememiş ve çok üzülmüştüm. Bu defa Londra Olimpiyatları`na katılarak spor yaşantıma nokta koymak istiyordum. Form olarak da çok iyi durumdaydım. Japonya`daki dünya şampiyonasında kesinlikle olimpiyat kotasınıkazanacaktım. Ne var ki aşil tendonum koptu ve bir kez daha olimpiyat rüyası gerçekleşmedi. Demek ki olimpiyatlarda yarışmak bana nasip değilmiş" şeklinde konuştu.

Ankara`da Medicana Hastanesi`nde tetkikleri yapılacak olan Şamiloğlu`nun cuma günü ameliyat olacağı belirtildi

Kaynak: İHA