Nurullah Sağlam: Fenerbahçe'yi Yenmek İstiyoruz

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam Fenerbahçe maçını kazanarak taraftarlarına anlamlı bir hediye vermenin en büyük görevleri olacağını belirtti.


Mersin İdmanyurdu, pazartesi günü Tevfik Sırrı Gür Stadında yapılacak Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktör Nurullah Sağlam’ın yönettiği Toroslar Koray Aydın Stadındaki çalışmalarda ısınma koşusunun ardından, açma germe hareketleri ve dayanıklılık testi yapıldı. Dar alanda pas çalışmasının ardından yapılan çift kale maçta Nobre’nin attığı goller alkış aldı.

Çalışmaya Ben Yahia ile Milli takımda olan kaleci Hakan Arıkan katılmadı.

Antrenman sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Teknik Direktör Nurullah Sağlam Fenerbahçe’nin bu yıl yaşadığı farklı şeyler nedeniyle birlik ve beraberliğinin pekişmiş olduğuna dikkat çekti. Ben bu nedenle güçlerini acılardan alan takım olarak addettiğini daha öncede söylediğini hatırlatan başarılı çalıştırıcı, “Gerçekten başlarında saygı duyduğum bir hoca var. Fenerbahçe’nin gücünü biliyoruz ve saygı duyuyoruz. Bizim açımızdan zorlu bir müsabaka olacak. Bizde çok uzun seneler sonra ilk defa kendi sahamızda bu kadar anlamlı bir maç oynayacağız. Dolayısıyla seyircimize anlamlı bir galibiyet hediye etmek bizim için öncelikle görev olacak. Biliyoruz ki o günde bizi yalnız bırakmayacaklar” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin 29 yıl önce Fenerbahçe ile Mersin arasında yapılan maçı hatırlatması üzerine Sağlam, “1983 yılında Mersin İdmanyurdu ile Fenerbahçe Türkiye Kupasında final oynamış. Fenerbahçe kazanmış ve Mersin o yıl küme düşmüş. 28-29 yıl sonra anlamlı bir müsabaka olacak. Bir şekilde Fenerbahçe’yi sahamızda yenmeye çalışacağız” cevabını verdi.

Futbolculardan Erhan Güven ise Milli takımın maçı nedeniyle lige verilen arayı değerlendirerek çok iyi çalıştıklarını söyledi.

Fenerbahçe maçının zorlu bir maç olduğunu ifade eden Güven, “Bizim iyi bir gidişatımız var bunu devam ettirmek istiyoruz. Biz her maçımıza kazanmak için çıkıyoruz. Fenerbahçe,Beşiktaş olsun bizim için fark etmez. İnşallah 3 puanı alan taraf biz olacağız” şeklinde konuştu.

Nurullah Kaya ise Fenerbahçe maçının ne kadar ciddi olduğunun farkında olduklarını söyledi. Sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Nurullah şunları söyledi:
“İyi puanlar toplayarak buraya geldik. Uzun yıllar Mersin’e büyük takım gelmemişti. Uzun yılların özlemi var. Hem taraftara güzel bir maç izletmek hem de istediğimiz skorla buradan ayrılmak istiyoruz. Hayırlısı olur inşallah. Sıkı hazırlanıyoruz. Eksiğimiz yok çok. İnşallah en iyi şekilde bu haftayı geçireceğiz.”