Kortların Yıldızları İstanbul Yolunda

Dünya tenisinin en prestijli turnuvalarından biri olan TEB BNP Paribas WTA Championships, 25-30 Ekim 2011 tarihlerinde Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek.

Turnuvada teklerde mücadele edecek yedinci oyuncu, çiftlerde de iki takım belli oldu. Caroline Wozniacki, Maria Sharapova, Petra Kvitova, Victoria Azarenka Li Na, Vera Zvonareva ve Samantha Stosur teklerde, Katarina Srebotnik-Kveta Peschke ile Liezel Huber-Lisa Raymond'un da çiftlerde İstanbul'a gelmesi kesinleşti.

Dünya bir numarası Caroline Wozniacki, Rus Maria Sharapova, bu yılın Wimbledon galibi Petra Kvitova, dünya üç numarası Victoria Azarenka, Grand Slam kazanan ilk Asyalı Li Na, beşinci kez turnuvada yer alacak olan Vera Zvonareva ve Amerika Açık 2011 şampiyonu Samantha Stosur, İstanbul biletini almayı başaran isimler oldu. Teklerde son sıra için ise büyük çekişme söz konusu. Sekizinci sırada bulunan Agniezska Radwanska'yı Alman Andrea Petkovic ve Fransız Marion Bartoli yakından takip ediyor

Çiftlerde ise daha öncesinde WTA sıralamasında birinci sırada bulunan Katarina Srebotnik-Kveta Peschke, Sinan Erdem'de yer almayı ilk başaranlar olmuştu. Çiftlerde ikinci sırada bulunan Liezel Huber-Lisa Raymond da İstanbul'a gelmesi kesinleşti.

Feriye Lokantası'nda basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında çalışmalarla ilgili bilgi verenTürkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, "Türkiye'yi dünya vitrinine çıkaran bu büyük turnuva için tüm hazırlıklar tamamlandı. Dünyanın en önemli yıldızlarının İstanbul'a gelmesi kesinleşiyor ve bizlere gurur veriyor. WTA yıldızlarını İstanbul'da izlemek için sayılı günler kaldı" dedi. Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki çalışmaların devam ettiğini anlatan Uluç, "Zemin konusunda birçok yazışma yaptık. Sinan Erdem Spor Salonu yanında bir de antrenman için kort hazırladık. Sporcular körükten buraya geçecekler.Bunun yanında Bakırköy Tenis Kulübü'nün iki kortunu kullanacağız. Yıldızlar maç yapacakları kortun zeminine benzer sahada çalışacaklar. Biletlere ilgi de tahminimizin üstünde oldu. Yarı final ve final biletleri tükendi. İlk gün biletleri de bitmek üzere. Diğer günlerin bilet satışları ise sürüyor. Ayrıca locaların çoğu satıldı. Bir ya da 2 loca kaldı. Sinan Erdem Spor Salonu'na ilk gittiğimde endişe duymuştum. Şu an bilet satışları iyi gidiyor ve bundan dolayı çok mutluyum. Organizasyonun açılışında sürprizolacak" dedi.

Kaynak: İHA