Eskişehirspor’dan Kadınlar ve Çocuklara 5 Bin Bilet

Eskişehirspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nun kadınlar ve 16 yaş altı çocukların Spor Toto Süper Lig'deki maçlara ücretsiz olarak girebilmesini kapsayan yeni kararını uygulamaya koydu.


Eskişehirspor Yönetim Kurulu almış olduğu karar neticesinde kadınlar ve çocuklara 5 bin adet bilet basacağını açıkladı. Federasyonun kararını sonuna kadar desteklediklerini belirten Eskişehirspor Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, ''Çıkartılan yönetmelikte kadınlar ve çocuklara ayrı bir tribün ve ücretsiz giriş konusunda federasyonun aldığı karar neticesinde yönetim kurulu olarak 5 bin bilet ayırdık. Manisaspor maçında kadınlar ve çocuklarımız ücretsiz olarak maçı tribünden izleyebilecekler.” diye konuştu.
Eskişehirspor Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, Atatürk Stadyumu’nda düzenlediği basın toplantısında Eskişehirspor’un son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ligin ilk 5 haftasında gösterilen performansın ve alınan 7 puanın yönetim kurulu tarafından yetersiz olarak karşılandığını belirten Şahbaz, Orduspor maçı ile önlerinde parlak bir fikstür olduğunu ifade etti. Kentin, basının ve taraftarların takıma tam destek olmasını belirten Şahbaz, başarının birlik ve beraberlik içerisinde geleceğini belirtti.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun kadınlar ve çocukların maçları ücretsiz izlemesine yönelik aldığı karara Eskişehirspor olarak 5 bin adet bilet ayırdıklarını söyleyen Şahbaz, Orduspor maçından sonra kendi sahalarında oynayacakları Manisa maçında uygulamayı başlatacaklarını söyledi. Şahbaz konuşmasına şöyle devam etti:
“Federasyonun aldığı karar doğrultusunda çocuklar ve kadınlara 5 bin adet bilet basıyoruz. Yaptığımız değerlendirmelerde Savaş Caddesi tarafındaki açık tribün kapısında içeri alınacaklar. Manisa maçında da ücretsiz alıyoruz.”

ESKİŞEHİRSPOR’A YENİ STADI KİM YAPARSA ELLERİNDEN ÖPERİZ
Eskişehir Taraftarlar Birliği (ETB) Derneği’nin Eskişehirspor yönetimini protesto etme kararı alma konusunu değerlendiren Şahbaz, yönetim kurulu olarak kendilerine haksızlık yapıldığını iddia etti.

Eskişehirspor olarak Atatürk Stadyumu’na her yıl iyileştirmek için binlerce lira harcadığını belirterek, açık tribünün üzerinin kapatılması konusunda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in sözünde durması gerektiğini vurguladı. Şahbaz, şöyle konuştu:
"Açığın üstünü kim kapatacağım dediyse o kapatacak. Yönetim Kurulu olarak bize verilen sözün tutulmasını bekliyoruz. Eğer açığın üzeri kim kapatamayacağım diyorsa söylesin biz başımızın çaresine bakalım. Nasıl kapatacağımıza da biz karar veririz.”
Eskişehirspor Yönetim Kurulu’nun yeni stad konusunda pasif kalıyor eleştirilerine de cevap veren Şahbaz, yönetimin yeni stadyum için girişimlerinin ve çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Şahbaz konuşmasını şöyle tamamladı:
"Biz öyle ya da böyle Eskişehirspor için yeni bir stadyum istiyoruz. Kim yaparsa da ellerinden öperiz. Bizim burada siyasi bir kaygımız olamaz. Biz Eskişehirspor olarak siyasetin üstündeyiz.”