Cumhurbaşkanlığı Kupası Öncesi Takımlar Dostluk Mesajları Verildi

Beko Basketbol Ligi'nin 2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe Ülker ile Play Off finalisti Galatasaray arasında oynanacak olan 27.

Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası öncesi her iki takım antrenörü ve oyuncuları dostluk mesajı verdi. Federasyon, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde herhangi bir olay yaşanmaması adına önlemlerini alırken 590 güvenlik görevlisi maçta görev yapacak. 12 Ekim tarihinde oynanacak kupa maçı öncesi yapılan toplantıda konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Metin Şahin, birbiriyle dostlukları ve rekabetleri olan iki takımın asırlardır beraber çekişme içerisinde yarıştıklarını söyleyerek, "Basketbolda şanslı branşlardan biridir. Bu iki takım Türk basketboluna her zaman güç, heyecan ve renk katıyor. Yarınki müsabakada da yine bu heyecanı yaşayacağımızı düşünüyoruz" dedi. Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ahmet Araşan ise, Fenerbahçe Ülkerli basketbol severler, Galatasaray ve tarafsız bölme olarak ayırdıklarını söyleyerek, 590 güvenlik görevlisinin karşılaşma sırasında görev yapacağını kaydetti. Fenerbahçe Ülker Antrenörü Neven Spahija, final maçında oynayacak olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek, Galatasaray'a karşı en iyi mücadele edeceklerini kaydetti. Galatasaray Antrenörü Oktay Mahmudi, kariyerinde daha çok Cumhurbaşkanlığı Kupası oynamayı istediğini kaydederek, "Türk insanı sporu büyük bir eğlence olarak gördüğünü biliyor ama hatırlatmak durumundayız. Sonuç ne olursa olsun Türk sporunda centilmence bir basket oynayacağız. İki büyük kulübün bir araya geldiği yerde keyifli rekabetin ortamını bozmayalım. Umarım iyi olan kazanır" diye konuştu. Fenerbahçe Ülker oyuncusu Ömer İnan ise şunları kaydetti: "Geçtiğimiz yıl da Kayseri'de oynamıştık. Seyirci ve oyun hususunda herkes memnun kalmıştı. Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi çok güzel. Fenerbahçe-Galatasaray maçları her zaman çekişmeli olur. Yarın herkes kazanmak için elinden geleni yapacaktır." Galatasaraylı oyuncu Haluk Yıldırım da her iki takımın da eksikliklerinin olduğunu ancak kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti

Ezeli rakipler daha önce 2 kez kupa için karşı karşıya gelmiş, 1984-85 sezonunda karşılaşmayı 85-84 kazanan Sarı Kırmızılı ekip, ilk Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın galibi olmuştu. 1989-1990 sezonunda oynanan ikinci kupa mücadelesinde ise bu kez rakibini 95-86 mağlup eden Fenerbahçe olmuştu.

Kaynak: İHA