Cumhurbaşkanlığı Kupası Maçı Öncesinde Dostluk Çağrısı

Kayseri’de oynanacak olan Basketbol Erkekler 27.

Cumhurbaşkanlığı Kupası öncesinde Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray basketbol takımları antrenörleri ile takım kaptanları basın toplantısı düzenledi. Toplantıda karşılaşmanın zevkli geçeceği belirterek, maç öncesinhde ve sonrasında dostluğun kazanması çağrısında bulunuldu.
Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında ilk konuşmayı Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Antrenörü Neven Spahija yaptı. Spahija, kupa maçını erken bir final maçı karşılaşması olarak değerlendirdi.
Zevkli bir mücadele olacağını işaret eden Spahija, “Kupa da Final maçında oynayacak olmaktan dolayı mutluyuz. Her ne kadar Galatasaray karşı erken final maçı yapacak olsak bile bu maçta iyi basketbol oynamak dışında özrümüz olamaz.” dedi.

OKTAY MAHMUTİ'DEN DOSTLUK ÇAĞRISI
Galatasaray Antrenörü Oktay Mahmuti, konuşmasında maçtan çok taraftarlar arasında dostluk vurgusu yaptı. Mahmuti, kariyerinde bundan sonra böyle Cumhurbaşkanlığı kupaları ve finallere oynamak istediğini, daha önemli maçlar oynamayı amaçladığını ifade etti. Taraftarlara da dostluk çağrısında bulunan Mahmuti, şöyle konuştu:
“Hiçbir zaman bugün olduğu kadar bundan sonrasında da güvenlik önlemleri ayırmaya ihtiyaç duymayız. Türk insanının büyük bir kesimi sporu eğlence olarak görüyor. Hatırlatmamız da bu olayları geriletmiyor. Sadece bir grup, herhangi bir takımın taraftarı, ayırmadan sporu kirletmeye hakkı yoktur. Sonuçta ne olursa olsun bu konuda hamle yapmış oluruz. Türk sporunda başlangıç olur. En azından bir hareket olur. Güzel bir ortamda basketbol oynanır. Maça ilgi yoğun. İki büyük kulübün bir araya gelmesi mücadele etmesi güzel. Rekabetin olduğu yerde keyifler ortamlar oluşturuluyor. Bu ortamları kirletmeyelim.”
Fenerbahçe maçının erken bir final olduğunu ifade eden Mahmuti, “Biz zorlu maçtan geldik. Fenerbahçe hazırlık yaptılar. Sezon hazırlıklarını yaptılar. Kesinlikle geçen yılın verdiği başarının görüşmesi ve karşılaşmasıdır. Maça gelince keyifli basket adına iyi olur. Daha iyi olan kazansın.” diye konuştu.
Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takım kaptanı Ömer Onan, zor ama zevkli bir kupa maçı oynayacaklarını ifade etti. Onan, “Geçen yıl Türkiye kupası finalleri Kayseri’de oynandı. Burada ortamdan ve salondan memnun ayrılmıştık. Şimdi yine cumhurbaşkanlığı kupasında Galatasaray ile karşılaşacağız. İki takımın finalde karşılaşması önemlidir. Basketbolun ivme kazanması adına önemli olacaktır. Fener Galatasaray maçı zevkli olur. Çekişmeli olur. Saha içinde çekişmeli olacak. Sezonun başı ama her iki takım kazanmak için oynayacak. Dostluk içinde geçecektir. Maçı izleyenler zevkli bir mücadele izleyeceklerdir.” dedi.

Galatasaray Erkek Basketbol Takım Kaptanı Ender Arslan, iyi olanın kazanması temennisinde bulunarak, “Kayseri’de kupa maçına büyük ilgi var. Maçta herhangi bir olay olmadan mücadele yapılacak. Bu kupayı kazanmak istiyoruz. Herkes istiyor. İyi olan kazanacaktır. Sezonun başındayız. Erken bir final. Ama ligde yine takımlar birbirleriyle karşılaşacaktır. Herkes zevkli bir maç izleyecek ve dostluk içinde geçecektir.” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Spahija, Mahmuti ile oyuncular Ömer Onan ve Ender Arslan Cumhurbaşkanlığı Kupası önünde fotoğraf çektirdi.