Avrupa Şampiyonu Olan Master Atletin Yeni Hedefi Dünya Şampiyonluğu

İtalya’nın Lignano kentinde düzenlenen 2.

Avrupa Master Oyunları’nda Bursa Nilüfer Belediyespor’un master atleti Dr. Murat Kaçar, 17.19’luk derecesiyle, 100 metre engellide şampiyon oldu.

Dr. Kaçar’ın ardından ikinciliği Slovak, üçüncülüğü Avusturyalı, dördüncülüğü Rus, beşinciliği ise İsrailli atletler kazandı. Bu başarının duyurulması için düzenlenen basın toplantısında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Dr. Kaçar’ı başarısından dolayı kutladı.
Başkan Mustafa Bozbey, Dr. Kaçar’ı üç yıl önce İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen 1. Avrupa Master Oyunlarında kazandığı birinciliği de anımsatarak, böylelikle şampiyonluk unvanını da koruduğunun altını çizdi. Başkan Bozbey, şöyle konuştu:
“Nilüfer Belediyespor Kulübümüzün atleti olan Dr. Murat Kaçar, son beş yılda 2 Avrupa Şampiyonluğu, 1 Dünya Üçüncülüğü, 1 Avrupa üçüncülüğü madalyalarını Türkiye’ye kazandırdı. Kendisini bu başarılarıyla bize yarattığı coşku ve gurur nedeniyle kutluyorum. 7’den 70’e her Nilüferlinin en az bir spor dalıyla uğraşması hedefimize adım adım yaklaşıyoruz.”
Nilüfer Belediyesi olarak salon sporlarına özellikle önem verdiklerinin altını çizen Başkan Bozbey, atletizmin ana dal olduğunu ancak jimnastik için de Nilüfer’de bir salon planladıklarını kaydetti.

Dr. Murat Kaçar da elde ettiği başarıdan duyduğu memnuniyeti paylaşırken, “Anayasanın 54. maddesi ‘devlet her insana spor yaptırmakla sorumludur ve başarılı sporcuları korur’ demektedir. Bu eksikliği şu anda belediyeler doldurmaya çalışmakta. Ülkelerin gelişmesi sanata, kültüre ve spora verdikleri önemle ölçülür.” dedi. Murat Kaçar, bu değerlere sahip çıkıp destek veren Nilüfer Belediyesinin diğer belediyelere de öncülük edip örnek olduğunu söyledi. Nilüfer Belediyespor’da her yaştan insanın faaliyet gösterdiğini bildiren Kaçar, “Bu çalışmaların örnek olmasını dileyerek yetkiliklere teşekkür ederim.” dedi.


“YENİ HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU”
Avrupa Şampiyonu Dr. Murat Kaçar, Avrupa Şampiyonu unvanının yanına Dünya Şampiyonluğunu da eklemek istediğini belirterek, “Kulübüm, başkanım bana destek olduğu sürece, sağlığımın da elverdiğince bu hedefe ulaşmak istiyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, Dr. Kaçar’a çeşitli armağanlar sundu. Avrupa Şampiyonu veteran atlet de Başkan Bozbey’e Avrupa Master Oyunları’nın tişörtü ve rozetini hediye etti.