Triatlonda Avrupa Kupa Finali Alanya’da Gerçekleştirilecek

Triatlonda Avrupa Kupa Finali Alanya’da gerçekleştirilecek.

Alanya’da 20 yıldır devam eden, Uluslararası Alanya Triatlon Yarışları bu sene 2 Kasım Çarşamba günü “ETU Triathlon Avrupa Kupa Finali” kapsamında gerçekleşecek.
Avrupa Triatlon Birliği (ETU), Türkiye Triatlon Federasyonu ve Alanya Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı organizasyona Avrupa’nın birçok ülkesinden 500’ün üzerinde sporcunun katılması bekleniyor. Aynı zamanda bu organizasyon 2013 yılında yine Alanya’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Triatlon Şampiyonası’nın bir ön provası niteliğinde olacak.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, 2013 Avrupa Triatlon Şampiyonası tarihinin belirlendiğini belirterek, “14-16 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Avrupa Triatlon Şampiyonası’na 1500’e yakın sporcunun katılımını bekliyoruz. Elite Erkek ve bayan kategorilerinde Dünyanın en önde gelen sporcularına ev sahipliği yapılacak olan Şampiyona aynı zamanda Paratriatletlerin de (Engelli Sporcular) yarışlarına sahne olacak.” dedi.


TANITIM İÇİN DE ÖNEMLİ
2 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek, Avrupa Kupa finalinde 21. yıllarını da kutlayacaklarını söyleyen Alanya belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, “Bu büyük organizasyona ev sahipliği yapacak olmaktan mutluyuz. Bu tür spor organizasyonları turistik yöremizin tanıtımına çok büyük katkı veriyor. Nitekim bu yarışlara 1500 sporcunun yanı sıra, 4 bine yakın yönetici, teknik adam ve ailelerini de bekliyoruz. Turizmin artık sona geldiği kasım ayında böylesi bir potansiyel bizim için çok önemli.” diye konuştu.

2 Kasım Çarşamba günü Belediye Hizmet binası önündeki plajda gerçekleştirilecek ETU Triathlon Avrupa Kupa Finali'nde Sporcular Olimpik mesafede 1,5 km yüzme 40 km bisiklet ve 10 km koşu parkurlarında birbirleri ile mücadele edecekler. Sprint mesafesinde ise 750 m yüzme 20 km bisiklet ve 5 km koşu parkurunda ter dökecekler.