Spor Toto Türkiye Kupası

Spor Toto Süper Kupası A Grubu müsabakalarının ikinci gününde oynanan son maçta Beşiktaş Milangaz, Banvit`i 73-75 mağlup etti.

Eskişehir`de devam eden Spor Toto Türkiye Kupası ikinci gün maçlarının ikincisinde Banvit ile Beşiktaş Milangaz karşı karşıya geldi. Maçtan Siyah-beyazlılar 73-75 galip ayrıldı.

Karşılaşma sonrası yapılan değerlendirmede "Maçın Yıldızı" Beşiktaş Milangaz`dan Deron Williams seçildi. Oyuncuya ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Barışıcı verdi.

Mücadeleye Deron Williams`ın basketleri ile başlayan Beşiktaş Milangaz, Barış Ermiş ve Serkan Erdoğan`ın sayılarına karşılık veremedi ve Bandırma temsilcisi 5. dakikayı 10-5 üstün geçti. Hücumda sıkıntı yaşayan rakibi karşısında Banvit, Kenan Bajramovic ile skor bularak ilk periyodu 20-13 önde tamamladı. İkinci periyoda serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla başlayan Turuncu Yeşilliler, farkı 11 sayıya kadar çıkartırken skoru da 26-15`e taşıdı. Arka arakaya hücumlardan boş dönen rakibi karşısında CanAkın, Ersin Dağlı ve David Hawkins ile etkili olan İstanbul temsilcisi, 16. dakikada yakaladığı 12-2`lik seri ile farkı 1 sayıya indirdi (28-27). Lance Williams ile suskunluğunu bozan Banvit, Zoran Erceg-Deron Williams ikilisini durdurmakta zorlanınca öne geçen Siyah Beyazlılar, soyunma odasına 33-37`lik skorla üstün gitti. Üçüncü periyoda 3 sayılık basketlerle başlayan Bandırma temsilcisi, skor avantajını tekrar eline geçirirken, Keith Simmons`ın basketi ile 23. dakikada skoru 44-41`e taşıdı. Semih Erdenve Can Akın ile çabuk toparlanan Beşiktaş Milangaz, Deron Williams`ın sayıları ile 14-2`lik bir seri daha yakalayarak 9 sayılık üstünlüğe ulaştı (46-55). Lance Williams ve Serkan Erdoğan`ın sayılarına da hemen karşılık veren İstanbul temsilcisi, son periyoda 52-60 üstün girdi. Final periyodunda içerden ve dışarıdan bulduğu basketlerle skor avantajını koruyan Beşiktaş Milangaz, son 5 dakikaya da 61-67 önde girdi. Serkan Erdoğan, Barış Ermiş ve Chuck Davis`in sayılarıyla farkı tekrar eriten Bandırmatemsilcisi, bitime 2 dakika kala maça ortak olmayı başardı (68-68). Marcelus Kemp-David Haw ikilisinin 3 sayılık basketleri ile son 1 dakikada etkili olan İstanbul temsilcisi Serkan Erdoğan`ın sayılarına engel olmasa da maçtan 73-75 galip ayrıldı

SALON: 2 Eylül SS HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu xx, Halil Baldemir xx, Ersen Ergüler xx BANVİT: Erkan x 4, Serkan xx 19, Barış xx 12, Williams x 10, Davis x 6, İzzet Türkyılmaz x 3, Simmons x 9, Hammonds x 3, Bajramovic x 7 BEŞİKTAŞ MİLANGAZ: Barış Hersek x, Zoran Erceg xx 10, Williams xxx 17, Semih xx 13, Can xx 6, Kemp xx 10, Hawkins xx 12, Ersin xx 7 1.PERİYOT: 20-13 (Banvit lehine) DEVRE: 33-37 (Beşiktaş Milangaz lehine) 3.PERİYOT: 52-60 (Beşiktaş Milangaz lehine)

Kaynak: İHA