İspanyollar Artık Barcelona'yı Tutuyor

İspanyollar artık Barcelona'yı tutuyor.

AS gazetesi tarafından yapılan ankete göre İspanya’da en popüler kulüp Barcelona oldu.

Son yıllarda oynadığı futbolla dünyayı kendisine hayran bırakan Katalan ekibi Barcelona, İspanya’da da en popüler kulüp haline geldi. İspanyol futbolseverler arasında son yapılan ankete göre en çok antipati uyandıran takım ise Real Madrid oldu.

İspanya’nın önde gelen spor gazetelerinden AS gazetesinin yaptırdığı araştırmaya göre, Barcelona en sevilen takım kategorisinde Real Madrid’e 7 puan fark atarken, Madrid ekibi antipati uyandıran takımlar sıralamasında Barcelona’yı 11 puan geride bıraktı.
Sekiz yıl önce Generalitat (Katalonya hükümeti) tarafından yapılan kamuoyu araştırmasında, Real Madrid Barcelona’nın 20 puan önünde en popüler takım konumundaydı. 2007 yılında yapılan bir başka araştırmada ise bu fark 7 puana kadar inmişti.

La Liga’da oynayan 20 takımın stadında yetmişer kişiyle yapılan ankette, katılımcılardan sevdiği ve antipati duyduğu 3 takımı işaretlemesi istendi. Barcelona İspanyol taraftarların yüzde 44’ünün favori takımı kategorisinde yer alırken, Real Madrid yüzde 37’de kaldı.
Bu ikiliyi, milli futbolculardan Arda Turan’ın takımı Atletico Madrid (%18) ve Mehmet Topal’lı Valencia (%18) ile Athletic Bilbao (%17) takip ediyor. En çok antipati uyandıran takımlar kategorisinde ise Real Madrid yüzde 51’le ilk sırada, Barcelona ise yüzde 40’la ikinci sırada yer aldı. Sevilla (%30) ile Atletico Madrid (%29) üçüncü ve dördüncü sırada kendilerine yer buldu.
Barcelona takımı Athletic, Málaga, Mallorca, Osasuna, Real Sociedad, Sporting ve Valencia taraftarları arasında en favori takım olarak gözükürken, Espanyol, Granada, Levante, Racing, Rayo ve Real Madrid’lilerin en hoşlanmadığı ekip oldu.

Real Betis, Getafe, Granada, Levante, Racing ve Rayo takımlarının Real Madrid’e sempati duyduklarını belirleyen ankete göre, Athletic, Atlético, Barcelona, Osasuna, Real, Sporting, Valencia, Villarreal ve Zaragoza taraftarları Madrid ekibinden hoşlanmıyor.
Sonuçları değerlendiren AS gazetesi, Barcelona’nın yükselişini ve Real Madrid’in popülaritesinin gittikçe düşmesini; Katalan ekibinin son 8 yılda üç Şampiyonlar Ligi Kupası’na karşılık Real Madrid’in hiç kazanamaması, sekiz oyuncusunun İspanya milli takımının bel kemiğini oluşturarak İniesta’nın golüyle dünya şampiyonu yapması, Sandro Rosell’in kulüp başkanı olmasından sonra bir önceki başkan Joan Laporta’nın katalanlaştırma politikasına son vermesi, Messi’nin dünyanın en iyi futbolcusu seçilmesi ve Mourinho ile Cristiano Ronaldo’nun tepki çeken bazı davranışlarına bağladı.