Burak Bıyıktay: Dünkü Mağlubiyeti Telafi Ettik

Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nda Aliağa Petkim’in Türk Telekom’u 95-79 mağlup ettiği maçın ardından her iki takımın başantrenörleri ve birer oyuncusu basın toplantısına katıldı.


Aliağa Petkim Başantrenörü Burak Bıyıktay, Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nda dün Pınar Karşıyaka karşısında aldıkları farklı mağlubiyeti bugün Türk Telekom’u yenerek telafi ettiklerini söyledi.

Bıyıktay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında bugün oynadıkları iyi basketbolu yarın Anadolu Efes karşısında da sergilemek istedikleri anlatırken, “Dün gerçekten çok kötü basketbol oynadık. Hiç mücadele etmedik ve bu bende büyük bir hayal kırıklığına yolaçtı. Farklı bir mağlubiyet aldık. Takımlar maç kaybeder ama mücadele etmeleri gerekir. Dünkü yenilgiyi bugün telafi ettik. İyi basketbol oynadık. Bugün maçın yıldızı Ryan Toolson seçildi ama Ümit Sonkol’un aldığı 15 ribaund galibiyetin anahtarıdır. Onu ve bütün takımı tebrik ediyorum. Önemli olan bu basketbolu her gün oynamak. Yarın Anadolu Efes karşısında da bu basketbolu oynamak için elimizden geleni yapacağız. Türk Telekom gibi flaş transferler yapmış, çok iyi bir kadroya sahip ve Mehmet Okur gibi bir NBA yıldızı olan bir takımı sahadan tamamen sildik. Anadolu Efes’e de var gücümüzle saldıracağız.” dedi.
Burak Bıyıktay, bugün kadroda yer almayan Barış Güney ve Ersin Görkem’in sakatlıklarının bulunduğunu ve Anadolu Efes karşısında da forma giyemeyeceklerini sözlerine ekledi.

Aliağa Petkim’in aldığı galibiyetin mimarlarından Ümit Sonkol da, “Öncelikle dün gerçekten çok kötü oynadık. Kendi kimliğimizi yansıtacak basketbol oynamadık ve çok kötü bir yenilgi aldık. Hiçbirimiz rahat uyuyamadık. Bu maça tamamen Türk Telekom’u yenmek için çıktık. Ne kadar iyi olduklarını biliyorduk ama bu gerçekten umurumuzda değildi. Herkes yüzde 200’üyle oynadı. Yeni bir takımız. Zamanla daha da iyi olacağız. Aliağa’ya gelen her takıma burayı cehenneme çevirmek için elimizden geleni yapacağız. Yarın da Efes’i yenmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

C Grubu’ndaki ikinci maçını da kaybeden Türk Telekom’un başantrenörü Timuçin Meriç ise
“Dünkü Anadolu Efes mağlubiyetinden sonra ‘Telafisi olan bir yenilgi aldık’ demiştim. Pınar Karşıyaka - Aliağa Petkim maçının skoru da bizi rahatlattı diyebilirim. Oyuncularımın hepsi yarınki Pınar Karşıyaka maçına takıldı diye düşünüyorum. Beko Basketbol Ligi’nde çok uzun süredir başantrenörlük yapmıyorum ama ben böyle bir mağlubiyet görmedim. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Savunmada çalıştığımız ve hatta çalışmadığımız her şeyi denedik ama hiçbir şeyi sahaya yansıtamadık. Bizi desteklen taraftarımızdan ve yönetimimizden özür diliyoruz. Yarın Pınar Karşıyaka’yı 21 sayıyla yenmemiz gerekiyor. Olmayacak her şey oldu. Bugün burada değiliz, inşallah yarın buraya geliriz. Basketbol mucizelere açıktır. Bir şansımız var ve bunu kullanmaya çalışacağız” diye konuştu.

Başkent ekibinin oyuncularından Can Uğur Öğüt de şunları söyledi: “Öncelikle Aliağa Petkim’i tebrik ediyorum. Oyunun kontrolünü kendimize çeviremedik ve maç rakibimizin istediği tempoda gitti. Yarın Pınar Karşıyaka gereken farkla kazanmaya bakacağız.”