Beşiktaş Milangaz, Banvit`i 75 - 73 Yenerek İkinci Galibiyetine Uzandı

Periyot: 20-13
2. Periyot: 13-24
3. Periyot: 19-23
4. Periyot: 21-15

Spor Toto Türkiye Kupası A Grubu müsabakalarının ikinci gününde oynanan son maçta Beşiktaş Milangaz, Banvit’i 73-75 mağlup etti.

Eskişehir’de devam eden Spor Toto Türkiye Kupası ikinci gün maçlarının ikincisinde Banvit ile Beşiktaş Milangaz karşı karşıya geldi. Maçtan Siyah Beyazlılar 73-75 galip ayrıldı.

Öte yandan karşılaşma sonrası yapılan değerlendirmede “Maçın Yıldızı” Beşiktaş Milangaz’dan Deron Williams seçildi. Oyuncuya ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Barışıcı verdi.

Mücadeleye Deron Williams’ın basketleri ile başlayan Beşiktaş Milangaz, Barış Ermiş ve Serkan Erdoğan’ın sayılarına karşılık veremedi ve Bandırma temsilcisi 5. dakikayı 10-5 üstün geçti. Hücumda sıkıntı yaşayan rakibi karşısında Banvit, Kenan Bajramovic ile skor bularak ilk periyodu 20-13 önde tamamladı.
İkinci periyoda serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla başlayan Turuncu Yeşilliler, farkı 11 sayıya kadar çıkartırken skoru da 26-15’e taşıdı. Arka arakaya hücumlardan boş dönen rakibi karşısında Can Akın, Ersin Dağlı ve David Hawkins ile etkili olan İstanbul temsilcisi, 16. dakikada yakaladığı 12-2’lik seri ile farkı 1 sayıya indirdi (28-27). Lance Williams ile suskunluğunu bozan Banvit, Zoran Erceg-Deron Williams ikilisini durdurmakta zorlanınca öne geçen Siyah Beyazlılar, soyunma odasına 33-37’lik skorla üstün gitti.

Üçüncü periyoda 3 sayılık basketlerle başlayan Bandırma temsilcisi, skor avantajını tekrar eline geçirirken, Keith Simmons‘ın basketi ile 23. dakikada skoru 44-41’e taşıdı. Semih Erden ve Can Akın ile çabuk toparlanan Beşiktaş Milangaz, Deron Williams’ın sayıları ile 14-2’lik bir seri daha yakalayarak 9 sayılık üstünlüğe ulaştı (46-55). Lance Williams ve Serkan Erdoğan’ın sayılarına da hemen karşılık veren İstanbul temsilcisi, son periyoda 52-60 üstün girdi.
Final periyodunda içerden ve dışarıdan bulduğu basketlerle skor avantajını koruyan Beşiktaş Milangaz, son 5 dakikaya da 61-67 önde girdi. Serkan Erdoğan, Barış Ermiş ve Chuck Davis’in sayılarıyla farkı tekrar eriten Bandırma temsilcisi, bitime 2 dakika kala maça ortak olmayı başardı (68-68). Marcelus Kemp-David Haw ikilisinin 3 sayılık basketleri ile son 1 dakikada etkili olan İstanbul temsilcisi Serkan Erdoğan’ın sayılarına engel olmasa da maçtan 73-75 galip ayrıldı.