Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka`yı 90 - 65 Mağlup Etti

Periyot: 23-21
2. Periyot: 22-16
3. Periyot: 22-16
4. Periyot: 23-12

Lacivert-Beyazlılar, Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nda Pınar Karşıyaka engelini 90-65’lik skorla aştı ve ikide iki yaparak 8’li Finaller için büyük avantaj yakaladı.

Anadolu Efes, Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nda yoluna kayıpsız devam etti. İkinci maçında Pınar Karşıyaka ile karşılaşan Lacivert - Beyazlı takım, başa baş bir mücadele sahne olan ilk yarının ardından ikinci devrede oyuna ağırlığını koydu ve 90-65’lik farklı galibiyete ulaştı.

Aliağa ENKA Spor Salonu’ndaki mücadeleyi Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Kurulu Başkanı Necati Güler, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy ve Merkez Hakem Kurulu Üyesi Firuz Koçaş da izledi. Bu arada 20 sayı- 5 ribaundla takımının galibiyetinde başrolü oynayan Dusko Savanovic’e maçın yıldızı ödülünü Necati Güler verdi.

Maçın ilk sayılarını Mire Chatman faul çizgisinden kaydetti. Sasha Vujacic ve İlkan Karaman’ın karşılıklı isabetlerinin ardından Ersan İlyasova serbest atışlarla dengeyi sağladı. Yeni takımıyla ilk resmi maçına çıkan Stanko Barac’ın öne geçirdiği Anadolu Efes, Jovo Stanojevic’in art arda basketlerine engel olamadı ve Pınar Karşıyaka skoru lehine çevirdi: 6-9. İlkan’ın ters turnikesi de farkı 5’e çıkarınca başantrenör Ufuk Sarıca mola istedi. Mola sonrası Chatman, Yeşil-Kırmızılıların serisini 9-0’a taşıdı. Suskunluğunu Vujacic ile bozan Anadolu Efes’te Ermal Kurtoğlu farkı 2’ye indirdi. İstanbul ekibi, Sloven yıldızıyla sayı üretmeye devam etti ve son bölümde yakaladığı 10-2’lik seriyle ilk periyodu 23-21 üstün tamamladı.

İkici çeyrekte her iki takım da savunma sertliğini artırırken, oyuna dahil olan Doğuş Balbay’ın zor pozisyondaki hücum ribaundunun ardından Dusko Savanovic şık bir smaç yaptı. Hemen sonrasında bir de top çalan Sırp yıldız, hücumu turnikeyle bitirerek farkı 6’ye çıkardı. Pınar Karşıyaka İlkan Karaman-Emre Bayav ikilisiyle arayı kapatsa da Savanovic kaldığı yerden devam edip art arda iki üçlükle skoru 33-27’ye getirdi. Yeşil-Kırmızılılar aldıkları moladan İlkan’ın smacı ve Mire Chatman’ın hızlı hücumdaki basketiyle dönerek farkı tekrar eritti. Ancak bu kez de Tarence Kinsey üst üste iki üçlükle durumu 39-31 yaptı. Pınar Karşıyaka kalan 3 dakikada Goran Ikonic’in çabasıyla toparlansa da devreyi 45-37 geride kapattı.

Üçüncü periyoda hızlı başlayan Anadolu Efes üst üste 5 sayı bulurken, Pınar Karşıyaka rakibine Emre Bayav - İlkan Karaman ikilisiyle yanıt verdi. Kerem Tunçeri, Mire Chatman, Ermal Kurtoğlu, Alper Saruhan ve Sasha Vujacic ve yine Chatman’nın karşılıklı basketleriyle ilk 5 dakika 57-47’lik skorla geçildi. Kerem ve Vujacic’in dış atışlarıyla farkı 14’e yükselken Lacivert-Beyazlıları İzmir ekibinin son transferi Brandon Bowdry cevapladı. Ama Lacivert-Beyazlılar Dusko Savanovic’in skorer oyunu sayesinde final çeyreğine 67-53 avantajlı girmeyi başardı.

Anadolu Efes dördüncü periyodun ilk 2 dakikasında 9-2’lik seri yakaladı. Birkan Batuk’un orta mesafeli isabetiyle nefes alan Pınar Karşıyaka, pota altında Stanko Barac’ı durduramadı ve bitime 3 dakika kala fark 25’e yükseldi. Son bölümde Vlado Ilievski ve Sasha Vujaic’in elinden sayılar bulan ve rahat bir oyun sergileyen Lacivert-Beyazlılar, 90-65’lik galibiyetle Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nda 2’de 2 yaptı.