Sıvok, Kendisini Yeni Transfer Gibi Görüyor

Beşiktaş'ın Çek futbolcusu Tomas Sivok, Siyah-beyazlı takımdan uzun süre ayrı kaldığını belirterek, kendisini yeni bir transfer gibi gördüğünü söyledi.

Antalya Belek'te kamp yaptıkları otelde basın toplantısı düzenleyen Sivok, ikinci yarı öncesi takımı ve kendi durumuyla ilgili değerlendirmede bulundu.
Kampın tam olması gerektiği gibi geçtiğini kaydeden Siyah-beyazlı futbolcu, "Yeni transferler var. Onların katkısını gün be gün görüyoruz. Ben de kendimi yeni bir transfer gibi hissediyorum. Uzun süredir takımdan ayrı kaldım. Özel çalışmalar yaptım. Kendimi yepyeni bir atmosferde hissediyorum" dedi.
Takıma 3 yeni oyuncunun katıldığını hatırlatan Sivok, "3'ü de yeni oyuncular. Beklentimizi düşürmemiz lazım. Yeni bir ülkede oynamak takıma alışmak biraz zaman alacaktır. 3'ü de çok iyi futbolcu ve takıma büyük katkı sağlayacaklarına inanıyorum" diye konuştu.
Beşiktaş olarak 3 kulvarda mücadele ettiklerine dikkat çeken sivok., "Şu anda takım olarak ilk hedefimiz teker teker maçları kazanmak. Trabzonspor önümüzde gözüküyor. Biz galibiyet serisine başladığımız zaman onlar da puan kaybederse ne olacağını kimse bilemez. 3 kulvarda da tek hedefimiz maçları kazanmak olacak" ifadelerini kullandı.
Geçirdiği ağır sakatlıkla ilgili de konuşan Çek futbolcu, "Daha önce de aynı sakatlığı diğer dizimde yaşadım. Sakatlığım sırasında ülkemde tedavi olmama izin verdiler. Diğer sakatlığımda beni tedavi eden ekip bana yardımcı oldu. Her türlü fizik tedavi çalışmalarını yapıyordum. Sakatlıktan sonra daha iyi durumdayım. Daha önce tecrübeli olmam kendimi tecrübeli hissettiğim için daha iyi hissediyorum" dedi.
Takımdaki yabancı oyuncu sayısının artmasıyla forma endişesi yaşayıp yaşamadığının sorulması üzerine ise Sivok, "Hocama kendimi göstereceğime inanıyorum, kendime güveniyorum, takımda yerim olacaktır. Hocamız da genellikle kadroda rotasyon yapan bir özelliğe sahip, oyuncuları dinlendiriyor" diye görüş belirtti.
Ersan Gülüm ile defanstaki uyumlarının sorulması üzerine ise Siyah beyazlı futbolcu, "Ersan ile dün ilk kez beraber oynadık, Avrupa tarzında bir oyuncu. Taktik bilgisi çok iyi, sol ayaklı oyuncu. Sol ayağını kullanan bir stoper zor bulursunuz. Dün ilk kez oynadık, beraber oynarken hiç zorlanmadık" şeklinde cevap verdi.
Zapotcny ve Ferrari ile ilgili sorulara ise Sivak, "Zapo yabancı oyuncu kısıtlamasından dolayı transfer oldu. Sparta Praglı olarak bu beni mutlu etti. Onun da mutlu olacağına inanıyorum. Ferrari'nin de uzun süren ve halen geçmeyen sakatlığı söz konusu, sakatlığı geçtikten sonra bakmak lazım" dedi.
İleride kendisinin de Sparta Prag'a dönüp dönmeyeceği yönündeki bir soruya Sivok, "Beşiktaş'ta her zaman çok mutluyum, burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Beşiktaş'ta uzun süre oynamak istiyorum. Futbolu bırakmadan önce dönebilirim, ya da futbolu bıraktıktan sonra orada çalışabilirim" cevabını verdi.
Bir basın mensubunun "Sakatlığının ardından sözleşmen dondurulduğunda dünyanın sonu gibi hissettin mi?" sorusuna Beşiktaşlı futbolcu, "Dünyanın sonu gibi bir şey hissetmedim. Serdal Bey'in sözleşmemin dondurulduktan sonra takıma döneceğimi ve bu takımın bir parçası olduğumu hissettirmesi nedeniyle rahattım. Sakatlıktan 4 ay sonra toplu idmanlara başladım. Beni biraz daha iyi tanısanız, kesinlikle bu sıkıntılar beni yıldırmaz, daha önce da benzer zorluklar yaşadım ama her zaman geri dönmesini bildim.
Kendimi fizik olarak iyi hissediyorum, sadece pratik ve maç oynamaya ihtiyacım var" şeklinde cevap verdi.
Sivok, takımdaki yıldız futbolcuların fazla olmasını ise, "Takımı yıldızlar değil oyuncular oluşturur. Ama Beşiktaş'ın kadrosuna kattığı yıldızların hepsi de takım oyuncusu, oynadıkları takımların parçası olmuş oyuncular. Yeni transferlerle hücumda çok daha güçlüyüz savunmada geçmişe oranla daha da zorlanabiliriz. Ama yıldızların defansa yardım etmelerinden değil daha hücuma yönelik oynayacağımız için savunmada zorlanabiliriz. Bunun üstesinden gelebiliriz. Takım olma yolunda önemli adımlar atıyoruz"
sözleriyle açıkladı.
Genç futbolcu Muhammed Demirci ile ilgili olarak ise, "Geleceği olan yetenekli bir futbolcu. Fakat, genç oyuncuların yeteneğin yanı sıra çok çalışmaları lazım. Bu azmi gösterirse Beşiktaş'ın geleceğinde önemli bir yıldız olacaktır" ifadelerini kullandı.
(EYB-ERS-ERS-S)