Patrick Vieira Sezon Sonu Bırakıyor

Manchester City'nin Fransız ön liberosu Patrick Vieira sezon sonu futbolu bırakabileceğini açıkladı.

Bu yıl geldiği Manchester City'de futbolu bırakmak istediğini vurgulayan Fransız yıldız sezon sonu yüzde 50 ihtimalle futbolu bırakabileceğini söyledi.
İngiltere Premier Ligi'nde Manchester City forması giyen Fransız yıldız Patrick Vieira futbola Cannes takımında başlamış ardından kendini göstererek Milan'a transfer olmuştu. Milan forması altında sadece 2 maça çıkabilen Vieira İtalyan kulübünden efsaneleşeceği ve kaptanlığa kadar yükseleceği Arsenal'e transfer olmuştu. 9 sene Londra ekibinin formasını giyen Fransız yıldız Arsenal ile; 3 Premier Lig, 4 FA Cup ve 4 Community Shield şampiyonluğu yaşadı. Bu başarılarının ardından sırasıyla Juventus ve İnter
formaları giyen Vieira İtalya'da iki takımla toplam 5 Serie A, 2 İtalya Süper Kupası ve 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı.
Fransa Milli Takım'ı formasını da 107 kez giyen Patrick Vieira bu forma altında 6 gol atarken FİFA 1998 Dünya Kupası, UEFA Euro 200 ve FİFA 2001 Konfederasyon Kupası'nı da kazanmış oldu. Vieira 2009 yılında milli formaya veda ettiğini açıklamıştı.