Edin Dzeko Muradına Erdi

Roberto Mancini yönetimindeki Manchester City bir transfer bombası daha patlatarak Wolfsburg takımının Boşnak golcüsü Edin Dzeko'yu kadrosuna kattı.

Wolfsburg'ta mutsuz olduğu bilinen ve Avrupa'nın devlerine transfer olmak isteyen 24 yaşındaki Boşnak golcü sonunda muradına erdi ve 27.5 milyon paund karşılığında Manchester City'e transfer oldu.
İtalyan teknik adam Roberto Mancini önderliğinde şampiyonluğa oynayan bir takım yaratmak isteyen Manchester City yönetimi transferde de hız kesmiyor. Almanya'nın Wolfsburg takımında yıldızı parlayan ve Avrupa devlerinin iştahını kabartan Boşnak yıldız Edin Dzeko ile uzun süredir ilgilenen Manchester City sonunda muradına erdi ve bu transferi gerçekleştirdi. Ada Basını'nda yer alan haberlere göre Edin Dzeko'nun bu transferde aşırı istekli olması, Manchester City'nin Arap sahiplerinin Premier Lig
şampiyonluğunu isteyip kesenin ağzını açması ve takımda derinlik isteyen Roberto Mancini'nin transfere onay vermesi sonucu transferin kolay bir biçimde gerçekleştiğine değinildi.
Almanya Bundesliga'da 3.5 sezon top koşturan Dzeko bu yıllar içerisinde çıktığı 111 maçta 65 gole imza attı. 2008-2009'da Wolfsburg ile şampiyonluk yaşarken bir sezon sonra takımı ligi 8. bitirmesine rağmen Dzeko attığı 22 golle Bundesliga'da gol krallığına ulaştı. 2009 ve 2010 senelerinde de ülkesinde yılın futbolcusu seçilerek değerini katladı.
Emmanuel Adebayor, Roque Santa Cruz, Jo, Carlos Tevez, Alex Nimely ve Mario Balotelli'den sonra Edin Dzeko, Manchester City'nin 7. forvet oyuncusu olarak dikkat çeken Boşnak futbolcunun Manchester City'de 10 numaralı formayı giyeceği açıklandı.