Samet Karta Yeniden Atlayacağı Günü İple Çekiyor

Erzurum'da 17 Aralık'ta yapılan VIP Continantal Cup Yarışları'nda 95 metre yükseklikten yere çakılan Türkiye Kayakla Atlama Milli Takımı sporcusu Samet Karta (17), talihsiz kazayı yaşadığı pisti gezdi

Erzurum'da 17 Aralık'ta yapılan VIP Continantal Cup Yarışları'nda 95 metre yükseklikten yere çakılan Türkiye Kayakla Atlama Milli Takımı sporcusu Samet Karta (17), talihsiz kazayı yaşadığı pisti gezdi.
Düşüş anını unutamadığını anlatan Karta, "Yeniden piste çıkıp atlayış yapacağım günü iple çekiyorum. Şu an tek isteğim tesislerin açılışı sonrası Başbakan Erdoğan ve protokol için yapılacak gösteri atlayışında yer almak" dedi.
27 Ocak - 6 Şubat 2011 günlerinde gerçekleştirilecek 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesi geçtiğimiz ay 17 Aralık'ta Kayak Federasyonu'nca düzenlenen VIP Continantal Cup Yarışları'na katılan Kayakla Atlama Milli Takımı sporcusu Samet Karta, yaşadığı talihsizlik sonucu 95 metre yükseklikten yere çakılmıştı. Kazayı küçük sıyrıklarla atlatan Karta, Aziziye Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.
2011 Kış Oyunları öncesi Slovenya'da antrenman yapan takım arkadaşlarını yalnız bıraktığı için üzgün olduğunu söyleyen Karta, talihsiz kazadan sonra ilk kez atlama kulelerini gezdi. Atlayış sırasında dengesini kaybetmesi sonucu yaşadığı kazayı unutamadığını anlatan Karta, 2 yıl önce de Slovenya'daki antrenmanlar sırasında yaptığı atlayışta dengesini kaybederek düştüğünü ve ayağını kırdığını söyledi.
Kayakla atlamanın en büyük tutkusu olduğunu ifade eden Karta, "Kazadan sonra bazıları artık atlayış yapmayacağımı düşündü ama ben vazgeçmeyeceğim. Pistlere bakınca sadece kolumdaki ağrıyı hissediyorum. Düşüşe dair en küçük bir korkum yok. Şu an tüm enerjimi, Kış Oyunları'na saklıyorum. O zamana kadar tam olarak iyileşerek takım arkadaşlarımla birlikte oyunlara katılacağım. Eskisinden daha iyi atlayışlar yapacağım ve o günü iple çekiyorum. Şu an tek isteğim antrenörümün izin vermesi halinde tesislerin
açılışı için gelecek Başbakan Erdoğan ve protokol için yapılacak gösteri atlayışında yer almak" diye konuştu.