Hidayet Türkoğlu Amerika'nın dilinde

Orlando Magic'te performansını ikiye katlayan Hidayet, Golden State maçında triple-double yaptı. Milli basketbolcunun saha içindeki dansı ise görülmeye değerdi.

TÜRKLER PES ETMEZ

Bitime 59 saniye kala J.J.Redick’e yaptığı asist sonrası triple-double’a ulaşan Hidayet, sevincini sahanın içinde dans ederek ve elleriyle 3 işareti yaparak kutladı. Orlando Magic’in resmi sitesi ise milli basketbolcu için, “Türkler pes etmez” yorumunu yaptı.

KARİYER REKORUNU YENİLEDİ


Orlando Magic’ten ayrıldığı günden bu yana, gerek Toronto Raptors, gerekse Phoenix Suns formalarıyla olumsuz eleştirilerin odak noktası haline gelen Hidayet Türkoğlu, Orlando’da adeta yeniden doğdu. Orlando Magic’in Golden State Warriors’ı 110-90 mağlup ettiği maçta 10 sayı, 14 ribaund ve 10 asistle oynayan Hidayet, triple-double yapmayı başardı. Kariyerinde üçüncü defa bu başarıya ulaşan milli basketbolcu, daha önce 2008 yılında yine Orlando formasıyla Dallas ve Atlanta maçlarında her üç kategoride de çift haneli rakamlara ulaşmıştı.

Hidayet, aynı zamanda 5 de top çalarak bu alandaki kariyer rekorunu da kırdı. Hidayet’in triple-double’a ulaştığı pozisyon ise eğlenceli anlara sahne oldu. Son dakikaya girerken dokuz asisti olan Türkoğlu, J.J. Redick’e yaptığı asistle triple-double’ını tamamladı ve başarısını kendine has dansıyla kutladı.

ATTIĞIM TOPLARI SAYI YAPIN

Orlando Magic, Golden State Warriors’ı 20 sayı farkla mağlup edip üst üste altıncı galibiyetini alırken, Hidayet maç sonu röportajında Orlando’da çok mutlu olduğunu söyledi. Milli basketbolcu, Magic’in oyun sisteminde daha iyi kullanıldığını vurgulayarak, 10 gündür Magic’te görev yaptığını ve zaman içinde performansının daha da artacağını belirtti. Hidayet ayrıca triple-double’a yakın istatistiklere sahip olduğunu bitime üç dakika kala molada öğrendiğini söyledi. “Kendimi çok özel hissettim” diyen Hidayet, “Maçın son anlarında takım arkadaşlarıma attığım topları sayıya çevirin diye bağırdım. Onlar da pas yapmayı bırakıp potaya yöneldiler ve beni mahcup etmediler. Şu anda yeni transferlerle birlikte rakipleri sayı bombardımanına tutuyoruz. Biraz daha çalışırsak şampiyon olabileceğimizin farkındayız” sözlerini kullandı.

TOPLU SONUÇLAR

Boston-Minnesota: 96-93
Orleans-Philadelphia: 84-77
Denver-Houston: 113-106
Utah Jazz-Detroit: 102-97