Taraftar Ümit Özat'a saldırdı

Süper Lig'in 19. haftasında Ankaragücü ile Manisaspor arasında oynanan maçta olaylar çıktı. Başkent temsilcisinin bir taraftarı sahaya atlayarak teknik direktör Ümit Özat'a yumruk attı.

Süper Lig'in 19. haftasında Ankaragücü ile Manisaspor'un karşılaştığı maçın 43. dakikasında Metin Akan'ın Manisaspor filelerini havalandırarak beraberliği getirdiği golden sonra saha karıştı. Başkent temsilcisinin bir taraftarı sahaya atlayarak desteklediği takımın teknik direktörü Ümit Özat'a yumruk attı. Genç teknik adam, yumruk attıktan sonra yere düşen taraftara tekmelerle cevap verdi.

Polisin müdahalesiyle yatıştırılan olayın ardından hakem Abdullah Yılmaz, Özatı'ı tribüne gönderdi. Bu karara itiraz eden genç teknik adam uzun bir süre sahanın ortasında kaldıktan sonra alkışla protestoda bulunarak tribüne çıktı.

Sahaya atlayan taraftar ise polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

"ÇOK PİŞMANIM"

Ümit Özat'a saldırıp yumruk atan ve kırmızı kart görmesine sebep olan Ankaragücülü taraftarın kimliği belirlendi.

Muhammet Birşat Kahraman adlı ve 25 yaşındaki taraftarın ilk açıklaması "Hiç bir gruba bağlı değilim" oldu.

Kahraman; yaptığı açıklamada; "Maçın başından itibaren tribünden Ümit Özat'a tepkiler vardı. Kendisi de sürekli taraftara dönüp tahrik edici gülümsemeler yaptı. O zaten bir gerginlik oluşturdu. 1-0 yenik durumdaydık. Sonra 1-1 oldu ve tribünlere dönerek elindekini fırlattı, hareketlerde bulundu. Ben de dayanamadım ve sahaya atladım ve O'na vurdum. Çok üzgünüm ama çok tahrik olmuştuk. Çok pişmanım bunu yapmamam gerekirdi. Takıma zarar vermek istemedim" dedi.

ANKARAGÜCÜ 1-3 MANİSASPOR

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Ankaragücü Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Manisaspor'a 3-1 yenildi. Maçın gollerini Ankaragücü'nden 42. dakikada Metin Akan atarken, Manisaspor'un golllerini 26. dakikada Kahe, 90 ve 90+3. dakikalarda Mehmet Güven kaydetti.

Bu sonuçla Ankaragücü 22 puanda kalırken, Manisaspor ise puanını 28'e yükseltti. Ankaragücü haftaya ligde Kayserispor ile deplasmanda karşılaşırken, Manisaspor evinde Fenerbahçe'yi konuk edecek.

ÜMİT ÖZAT İSTİFA EDECEK

Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat'ın, 2-1 kaybettikleri Manisaspor maçında yaşananlar sonrasında yönetim kurulu ile bir toplantı yapacağı ve bu toplantının ardından istifa edeceği öğrenildi.

Taraftarlarla yaşadığı olaylar nedeniyle maçın hakemi Abdullah Yılmaz tarafından tribünlere yollanan Ümit Özat, maç sonrası yapılan basın toplantısına katılamadı. Çıkışta gazetecilerin sorularını da yanıtsız bırakan Özat, ''Sahadan çıkartıldığım için açıklama yapamam, ceza alırım'' demekle yetindi.

Bu arada, takım otobüsünün önünde bekleyen Özat'a, bir grup taraftar tepki gösterdi. ''Sana küfür etmiyoruz ama ayıp ettin Ümit hoca'' ifadelerini kullanan taraftarlara Ümit Özat ise ''Köpeklerinize sahip olun sahaya salmayın'' şeklinde yanıt verdi.

-MAÇ SIRASINDA YAŞANANLAR-

Ankaragücü'nün Manisaspor maçında attığı golle 1-1 beraberliği yakalaması sonrasında teknik direktör Ümit Özat'ın, maç öncesinde ve esnasında kendisine tepki gösteren taraftarlara dönerek yumruk hareketi yapması, taraftarların büyük tepkisini çekti.

Özat'ın gösterdiği tepki sonrasında ise bir taraftar sahaya atlayarak Ümit Özat'ın üzerine yürüdü. Ümit Özat'a yumruk atmak isteyen taraftara yumrukla karşılık veren Özat'ın, araya girenler nedeniyle yere düşen taraftarı yerdeyken tekmelemesi ise dikkati çekti.