B numunesi de pozitif çıktı

Fenerbahçe kadın basketbol takımının yıldız ismi Taurasi'nin B numunesi de pozitif çıktı

A numunesinde doping çıkan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı’nın ABD’li yıldızı Diana Taurasi’nin B numunesi de pozitif çıktı. Her iki numunesinde de yasaklı madde tespit edilen 28 yaşındaki yıldız oyuncunun yaklaşık iki yıl ceza alması bekleniyor.

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın son iki resmi maçında forma giymeyen dünya yıldızı Diana Taurasi'nin, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde İstanbul Üniversitesi'ne karşı yaptığı maçın ardından yapılan doping testi pozitif çıkmıştı.

Ardından iki maçta forma giymeyen oyuncunun sakat olduğu açıklanmış, fakat "gizli kalmasını" istemesine rağmen doping testinin pozitif olduğu ortaya çıkmıştı. Bu olaya Fenerbahçe Kulübü de tepki göstermiş ve ABD'li basketbolcunun B numunesinin açılması talebinde bulunduğunu açıklamıştı.

-B NUMUNESİ DE POZİTİF-

Dünya yıldızı oyuncunun idrarında ortaya çıkan yasaklı maddenin, bugün açılan ikinci numunede de yer aldığı belirtildi.

Hacettepe Tıp Fakültesi'nde açılan numuneden de pozitif sonuç çıkması nedeniyle oyuncunun ağır bir ceza alması bekleniyor. Oyuncu sözleşmelerinde bu konuya titiz şekilde yaklaşan Fenerbahçe Kulübünün ise sonuçlara itiraz edip etmeyeceği veya oyuncuyla yollarını ayırıp ayırmayacağı merak ediliyor.

Dünyanın en iyi bayan basketbolcularından biri olarak gösterilen Taurasi, Fenerbahçe formasıyla da harikalar yaratıyordu. Yıldız basketbolcu Euroleague’de 24.6 sayı, 5.4 ribaunt, 4.7 asist ortalamaları tuttururken, Türkiye Ligi’nde de 14.5 sayı, 5.1 ribaunt ve 4.1 asist ortalamalarıyla oynuyordu. Taurasi’nin All Star oylama listesinde yer almaması da akılları karıştırmıştı