Galatasaray Cafe Crown: 80 - Pınar Karşıyaka: 67

Salon: Abdi İpekçi Spor SalonuHakemler: Erşan Kartal – Fatih Arslanoğlu – Osman Sinan İşgüderGalatasaray Cafe Crown (80): Joshua Shipp 6 (10 ribaund), Jerry Johnson 9 (4 ribaund- 3 asist), Göksenin Köksal 5 (2 ribaund- 2 asist), Preston Shumpert 16 (5 rib



Beko Basketbol Ligi’nde Pınar Karşıyaka’yı ağırlayan Galatasaray Cafe Crown, ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 80-67’lik galibiyete imza attı.
Beko Basketbol Ligi’nde Pınar Karşıyaka’yı ağırlayan Galatasaray Cafe Crown, ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 80-67’lik galibiyete imza attı. Sarı Kırmızılılar, bu sonuçla İzmir’de oynanan ve Pınar Karşıyaka’nın galibiyetiyle sonuçlanan maçın da rövanşı almış oldu.
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Pınar Karşıyaka oldu ve Yeşil Kırmızılılar, Smith, Eldridge ve Emre üçlüsünün bulduğu sayılarla 0-8’lik üstünlüğü yakaladı. Galatasaray Cafe Crown ise ilk basketini, periyotta 7:14 kala, Jerry Johnson ile buldu ancak, takip eden bölümde de Eldridge ve Smith’le etkili olmaya devam eden konuk ekip, rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi ve 6. dakikanın başındaki televizyon molasına 6-15 önde girdi. Pınar Karşıyaka’nın moladan sonraki bölümde potaya gitmekte zorlandığı gözlense de Yeşil-kırmızılı ekip son 2 dakika öncesinde, üstünlüğünü 12-19 ile korudu. Kalan sürede ise Ermal ile pota altından, Johnson ile de üç sayı çizgisinin gerisinden skor üreten Galatasaray Cafe Crown, konuk ekibe sayı şansı tanımadı ve ilk periyot 17-19’luk skorla tamamlandı.
İkinci periyotun başlamasıyla oyuna denge geldiği gözlenirken karşılık isabetler sonucu, ilk 3 dakika 22-25’lik skorla geçildi. Bu bölümde iki takım da öncelikli olarak pota altını zorlarken sonrasında oyunun temposunu eline geçiren Galatasaray Cafe Crown, Haluk ve Shumpert’ın sayılarıyla 5. dakikada ilk kez öne geçti (26-25).
Bunun üzerine mola alan Pınar Karşıyaka, moladan Birkan’ın üçlüğü ile dönse de savunmada rakibini yavaşlatmayı başaramayınca, Shumpert ve Andric ikilisi ile sayılar bulan ev sahibi, son 3 dakikaya 33-30 önde girdi. Takip eden bölümde de boyalı alandan hücum etmeyi tercih ederek rakibini yıpratan ve savunma sertliğini de korumayı başaran Sarı Kırmızılılar, son 2 dakika içinde 38-31 ile farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Periyotun son dakikası ise David Holston’ın sayılarına sahne oldu ve devre arasına 38-35’lik skorla gidildi.
Soyunma odasından üst üste iki üçlükle dönen Pınar Karşıyaka, 2. dakika içinde 38-41 ile öne geçti ancak, Galatasaray Cafe Crown’dan Shumpert’ın üst üste 4 sayısı, Sarı Kırmızılılar’ı tekrardan öne geçirdi. Takımların bulduğu karşılıklı isabetlerin ardından, 6. dakikanın başındaki televizyon molasına 44-46 önde giren taraf ise Pınar Karşıyaka oldu.
Yeşil Kırmızılılar’ın top kayıplarına sürüklendiği moladan sonraki bölüm ise Galatasaray Cafe Crown’ın 10-2’lik serisine sahne oldu ve periyotun sonuna 1:51 kala Pınar Karşıyaka molaya başvurdu. Moladan sonra da skor üretmekte zorlanan Pınar Karşıyaka, 3 dakikadan fazla süren suskunluğunu ancak bitime 21 saniye kala Stanojevic’le bozabildi ve periyot, 56-50 sona erdi.
Pınar Karşıyaka’yı final periyotunun başında da uzak mesafeli atışlara zorlayan Galatasaray Cafe Crown, 2. dakika içinde 60-50 ile farkı çift hanelere taşırken konuk ekibin periyottaki ilk basketi, bitime 7:23 kala Stanojevic’le buldu. Ancak, bu basketin ardından da skor üretme sorununu bir türlü çözemeyen Pınar Karşıyaka, başta Haluk Yıldırım’ın elinden olmak üzere rakibinin sayılarına da engel olamadı ve son 4 dakika içinde, ile farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Ardından Holston’ın bulduğu üçlük skoru 70-57’ye getirdi ve Galatasaray Cafe Crown, bitime 2:54 kala mola aldı.
Bu moladan sonra maçın temposu iyice düşerken Pınar Karşıyaka, üst üste üçlüklerle farkı bir nebze olsun azalttı ama kalan süre, rakibini yakalaması için yeterli olmayınca Galatasaray Cafe Crown, maçtan 80-67’lik galibiyetle ayrıldı.